Verslaafde gamer geeft duizenden uit aan microtransacties

FIFA 17
Bedankt game-industrie.

Sommige mensen moet je beschermen voor eigen gevaar. Ze hebben niet door wat ze doen. Als er in de omgeving niemand in de gaten heeft wat er gaande is, kunnen kleine problemen uitlopen op een enorm dilemma. Dat is het geval bij deze 25-jarige jongeman uit Engeland, die op Reddit zijn verhaal doet.

De man is namelijk verslaafd aan het spenderen van microtransacties in games. Dit zijn extra’s die in een game zijn verwerkt en tegen betaling kunnen worden ontgrendeld. Bijvoorbeeld een vet wapen, een extra item of een nieuwe outfit. Sinds de laatste jaren beschikken steeds meer games over deze zogenaamde microtransacties. De kosten kunnen flink oplopen als je niet blijft opletten.

De 25-jarige is gek op FIFA-games en kocht extra’s met FIFA Ultimate Team. Dat begon onschuldig, maar groeide door de jaren heen uit tot een regelrechte verslaving. Uiteindelijk groeide zijn probleem uit tot een schuld van enkele duizenden Britse ponden bij de creditcardmaatschappij. Het complete verhaal van de man kun je HIER lezen.

2 reacties

  1. Wat een loser.. Mentaal zwak + luiheid = dit als resultaat. Hij dupeert ook nog eens zijn (enorm loyale) vriendin en familie. Laat ik het zo zeggen, dit soort narcistische idioten gaan ook failliet in de casino of d.m.v. cryptohandel. Je kunt moeilijk geld verbieden omdat er een paar sukkels zijn die zichzelf ten koste van anderen willen verrijken.

  2. Storm in een glas water …
    Iemand die in de schulden komt (paar duizend pond) door zijn verslaving … So what ?
    Er zijn mensen die hebben hele huizen weg gesnoven door de tijd en wat te denken van alcohol verslaving en tel dat eens op.

    Iedere verslaving is doorgaans niet goed en kan mensen ook financieel ten gronde brengen.
    Niks nieuws, niks speciaals en zal er altijd zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *