Vertu Constellation kost €4.900, heeft redelijke specs

Vertu Constellation
Mensen die het belangrijk vinden dat hun telefoon met de hand wordt gemaakt van de beste materialen en minder belang hechten aan specificaties kunnen altijd terecht bij Vertu. Deze Britse bouwer van high-end telefoons lanceert vandaag een nieuw modelletje dat net iets minder dan 5.000 euro kost. Een koopje dus.

Zeker als je bedenkt dat het huidige topmodel, de Vertu Ti, verkrijgbaar is vanaf €7.900 en zelfs €12.350 kost als je de Ti Ferrari Limited Edition neemt.

Bijzonder aan de Constellation is dat hij beschikt over een casing die gemaakt is van titanium dat bedekt is met het fijnste kalfsleer dat Zwitserland te bieden heeft. De voorkant is afgedekt met een 5.1-inch groot stuk saffier om krassen op het 4.3-inch scherm (720p) te voorkomen.

Vertu omschrijft het design van de Constellation als minimalistisch en dat is zeker het geval als je kijkt naar de andere modellen van het merk. Het leer waarmee de Constellation is afgewerkt is leverbaar in vijf kleuren: Cappuccino, Black, Orange, Mocha en Raspberry.

Tot slot nog even de specificaties. De Constellation draait op Android (4.2, Jelly Bean) en beschikt over een 1.7 GHz dual-core Qualcomm Snapdragon processor. Aan de achterkant zit een 13 megapixel camera en aan de voorkant een exemplaar met 1.3 megapixel.

Verder beschikt deze telefoon over 32GB opslagcapaciteit, NFC en een accu met een capaciteit van 1800mAh. Een leuke gimmick is nog dat de ringtones van deze telefoon gecomponeerd en gespeeld zijn door het London Symphony Orchestra.

Opvallend is dat de specs van de goedkopere Constellation beter lijken te zijn dan die van de duurdere Ti.

[lg_folder folder=”Vertu/Constellation/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *