Vertu terug uit de dood met afdankertje van 4.000 dollar

Auteur: , Geen reacties
Vertu Aster P

Vertu ging vorig jaar over de kop, maar laat zich niet zomaar kisten.

Vertu, wie kent het merk niet. Je verzamelt een berg verouderde hardware, gebruikt wat exclusieve materialen voor de behuizing en that’s it. Vervolgens zet je het resultaat in de etalage voor een paar duizend euro en je wacht tot er mensen voorbij komen die echt niet meer weten wat ze met hun geld moeten.

Toch kreeg Vertu het dus niet voor elkaar om te overleven en het is de vraag of de Aster P wel een succesnummer wordt. Dit handgemaakte toestel is verkrijgbaar vanaf 4.000 dollar en dat is voor de meeste mensen toch even slikken. Dan krijg je wel een 4,9″ display die is gemaakt van 133-karaat safierkristal-glas, een titanium frame, krokodillenleer en vleugeldeuren op de plaats waar de simkaart ge├»nstalleerd moet worden.

De specificaties laten helaas te wensen over. De Aster P draait op een Snapdragon 660, bepaald geen topklasser. Verder moet je het doen met 128GB opslag, 6GB werkgeheugen en een display met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Dat is allemaal prima als je voor 400 euro klaar bent, maar het tienvoudige zouden wij er niet vooor over hebben.

Daar komt bij dat de Aster P draait op Android Oreo 8.1. Het heeft er alle schijn van dat Vertu dit toestel al voor het faillissement van juli 2017 in ontwikkeling had en ‘m uiteindelijk toch maar op de markt heeft gebracht.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).