Verwacht voorlopig nog geen Uberpop voor vliegtuigen


Helaas, privévliegen blijft gewoon duur.

Na het verbod op Uberpop volgt er nu weer een nieuwe tegenslag voor de gewone man. In de VS blijft het verboden om een soort Uber aan te bieden voor vluchten in kleine vliegtuigjes.

Daarmee kun je dus niet zomaar even in een vliegtuig springen dat toch al naar jouw bestemming ging vliegen. De FAA verbood het aanbieden van de vluchten eerder dit jaar al in de VS, maar vandaag bevestigde een federaal college van beroep het verbod.

‘Hee raar’, denk je nu waarschijnlijk, ‘waarom zou het niet mogen?’ En, ‘wat doet dat met Victor waar jullie eerder over schreven?’ Nou, dit heeft daar geen invloed op. Deze uitspraak gaat echt over de kleine jongens die hun eigen vliegtuigje in willen zetten als commercieel vliegtuig en dan voel je hem al aankomen: daar heb je een commercieel vliegbrevet voor nodig (in Europa ook). Precies hetzelfde als het verbod op Uberpop. Je mag in je auto rijden, je mag mensen meenemen, maar je mag er geen geld voor vragen.

Piloten op privéjets hebben wel zo’n commercieel vliegbrevet en mogen daarom wel hun vluchten verkopen – dat is immers hun werk. Mocht je het allemaal maar onzin vinden en gewoon in willen stappen bij een amateurpiloot, lees dan dit even.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *