Verwarm je huis deze winter eens met een serverkast

Cloud&Heat
Duitsland heeft wel een hele creatieve manier gevonden om huizen te verwarmen: een grote kast met servers.

Het Duitse bedrijf Cloud & Heat heeft een voorstel: als jij een kast met draaiende computerservers in je huis wilt installeren, kun je de hitte ervan gebruiken om je kamer te verwarmen. Een dergelijke serverkast produceert immers zoveel warmte, dat het niet eens zo’n gek idee is om deze hitte een nuttig doel te geven.

Gratis stroom en internet
Het enige wat je hoeft te betalen is het bedrag om de serverkast te installeren in je kantoor of huis. Dit tarief valt volgens Cloud&Heat te vergelijken met dat van een normaal verwarmingssysteem. Daarna vergoedt het bedrijf alle stroom- en internetkosten die de servers nodig hebben om te blijven draaien. Ondertussen kan je gebruikmaken van gratis warmte en heet water, middels de serverkast. Als er veel data verwerkt wordt terwijl niemand de hitte nodig heeft, kan de warmte worden opgeslagen in een zogenaamde ‘buffering tank’.

Het probleem van deze creatieve manier om servers te plaatsen is natuurlijk de privacy. Je weet op deze manier immers nooit waar jouw gegevens blijven. Volgens Cloud & Heat zijn de servers zo goed versleuteld en beveiligd dat het onmogelijk is om er gegevens uit te halen, al blijft het een gek idee dat al jouw online gegevens ergens in een Duitse woonkamer liggen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *