Verwarrend: we spreken iPhone X verkeerd uit

iPhone
Alsof er nog niet genoeg te doen is rondom het nieuwe vlaggenschip van Apple.

Nog dik een maand wachten en dan komt eindelijk de iPhone X op de markt. De iPhone 8 is namelijk leuk en aardig, maar qua specs en uiterlijk komt het niet in de buurt van de vernieuwingen die Apple in de X heeft geplaatst. Helaas voor de geïnteresseerden zijn er wat productieproblemen.

Alsof dat nog niet genoeg is, lijkt er volgens Business Insider zich nog een probleem voor te doen. Niet met het toestel zelf, maar met hoe de consument de naam ‘iPhone X’ interpreteert. De X staat voor het Romeinse cijfer 10 en is vernoemd naar het tienjarig bestaan van Apple’s smartphone.

Volgens diverse telefoonwinkels én consumenten zelf spreken we de naam liever uit als een echte X (‘iks’ of ‘eks’). Een medewerker vertelt aan BI dat men al gestopt is met het ‘verbeteren’ van de klant en meegaat met de populairdere term.

Hoewel de verwarring enigszins grappig lijkt, kan dit marketingwijs nog problemen opleveren bij Apple. Want hoe moet Apple de iPhone van volgend jaar noemen als de verkeerde iPhone X-term blijft hangen? Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Nog geen reacties

  1. “Hoewel de verwarring enigszins grappig lijkt, kan dit marketingwijs nog problemen opleveren bij Apple. Want hoe moet Apple de iPhone van volgend jaar noemen als de verkeerde iPhone X-term blijft hangen?”

    Die verwarring hebben ze zelf gemaakt. iPhone 10s valt sowieso af. Ook al zou men weten dat de X een 10 is. De iPhone X vanaf het begin de naam iPhone 10 geven was ook geen optie, want waar is iPhone 9 gebleven? Of komt die volgend jaar na de 8? Dan slaan ze dus, de de 7s, ook de 8s over.

    Lekker verwarrend allemaal. Heel makkelijk op te lossen: in 2018 1 model uit brengen. Hoe gaat ie heten?

    “The New iPhone”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *