Vet: bezoek olifanten in Keniaans reservaat met streetview

Auteur: , Geen reacties
Olifant streetview

Vandaag heeft Google iets nieuws toegevoegd aan streetview. Je kunt nu een uitgebreid virtueel bezoek brengen aan het Samburu National Reserve in Kenia.

Dat schrijft Google op zijn Blog. 1450 olifanten zijn in totaal 845.000 uur gevolgd met GPS-tracking. Het resultaat kun je hier bewonderen. Een uitleg van het project vind je hier.

Het project is een samenwerking met Save the Elephants en wordt gesteund door het regionale bestuur van Samburu. Tussen 2010 en 2012 werden zo’n 100.000 olifanten geslacht voor hun ivoor, maar in dit nationale park nemen hun aantallen langzaam toe. Via streetview maak je nu een virtuele wandeltocht door het reservaat.

Het Lewa-reservaat is ook digitaal toegankelijk en daar zijn naast olifanten onder meer zebra’s en neushoorns te vinden, die er worden beschermd tegen stropers en jagers. Via GPS-halsbanden worden deze dieren in de gaten gehouden: zodra ze stoppen met bewegen, gaat een team rangers onderzoeken of zij in gevaar zijn. Sinds 1998 zijn op deze manier 266 olifanten beschermd. Tot slot kun je het David Sheldrick Wildlife Trust bezoeken, waar olifanten zonder ouders en neushoorns worden opgevangen. Als ze eenmaal zijn opgegroeid keren de dieren weer terug naar de natuur.

Zie ook: Cat streetview, Abbey Road Studios.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).