Via NPO Start programma’s/series downloaden kan niet meer

Via NPO Start programma's/series downloaden kan niet meer
De organisatie achter de Nederlandse streamingdienst heeft maatregelen genomen.

Via internationale streamingdiensten zoals Netflix en Amazon is het niet mogelijk om door middel van een simpele plug-in content te stelen. Eindelijk komt ook de NPO met een goede beveiliging van zijn eigen streamingdienst.

Met een plug-in in de browser kon voorheen beschermde content worden geript die op de streamingdienst worden aangeboden. Er waren zelfs Nederlandse toepassingen zoals Downloadgemist en GemistDownloader. Men kon niet alleen afleveringen Wie is de Mol? of Heel Holland Bakt binnenvissen, maar ook bijvoorbeeld internationale series die de NPO inkoopt.

Door een drm-beveiliging (Digital Rights Management) toe te passen kunnen dit soort plug-ins niet meer gebruikt worden. Alleen oude content werkt nog niet met de drm-beveiliging. Dit is een kopieerbeveiliging die het downloaden van streams blokkeert. Het is niet de NPO zelf die het nieuws naar buiten heeft gebracht. De maatregel is sinds 1 maart actief. De genoemde toepassingen in dit artikel werken dan ook niet meer. (via HelpDeskWeb)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *