Viber wil geld gaan verdienen met stickers

Viber stickers
Viber, één van de grootste concurrenten van het populaire WhatsApp, heeft een belangrijke wijziging doorgevoerd aan haar apps voor iOS en Android. Versie 4.0 van de app maakt het mogelijk om speciale stickers te kopen die je naar je vrienden en vriendinnen kan sturen. Andere verbeteringen zijn een walkietalkie-functie en het feit dat Viber nu geschikt is voor Android tablets.

Viber is bij de meeste mensen waarschijnlijk bekend omdat je er gratis mee kan bellen naar andere gebruikers van de app, maar het is ook mogelijk om gratis berichtjes te sturen. Net zoals we dat kennen van WhatsApp en andere apps.

Met de nieuwe versie van Viber wordt tevens een push-to-talk mogelijkheid geïntroduceerd, zoals WhatsApp die sinds kort ook heeft. Viber wil geld gaan verdienen met stickers die te koop zijn in de Viber Sticker Market. Op dit moment zijn daar zo’n 300 verschillende stickers verkrijgbaar en dat zal uitgebreid worden tot meer dan 1.000 stickers.

Tot slot is ook “Viber Out” gelanceerd. Dit is een mogelijkheid om, tegen betaling, te bellen naar niet-Viber telefoonnummers. Bij Skype is dit bijvoorbeeld al langer mogelijk. De lancering van deze mogelijkheid is naar voren gehaald vanwege de ramp in de Filipijnen. Inwoners van dat land kunnen namelijk via Viber gratis bellen naar buitenlandse telefoonnummers.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *