Video: bestuur je Nissan GT-R met een PS4-controller

Auteur: , 5 Reacties
Nissan GT-R/C

Stiekem zouden we liever zelf achter het stuur kruipen, maar tegen een op afstand bestuurbare Nissan GT-R zouden we ook geen nee zeggen.

De release van Gran Turismo Sport komt eraan en dat was voor Sony meer dan genoeg reden om een GT-R om te bouwen tot een op afstand bestuurbare auto. Meer dan een PlayStation 4-controller heb je daar niet voor nodig, zo blijkt. JLB Design zorgde voor de techniek, Nissan-coureur Jann Mardenborough deed de rest. De naam van de auto: GT-R/C.

Dat klinkt simpeler dan het uiteindelijk was, want JLB plaatste maar liefst zes computers in de kofferbak van de GT-R/C. Verder was er een RaceLogic VBOX-nodig om Mardenborough op afstand te voorzien van alle telemetrie die hij nodig had.

Mardenborough stapte in een helicopter die boven de Nissan GT-R/C cirkelde tijdens de ronde over het circuit van Silverstone. En mocht hij de auto uit het oog verliezen of geen verbinding meer hebben: de Nissan beschikte over een noodrem die door twee andere operators bediend kon worden. Check de video:

PS: Ben jij sneller dan Lewis Hamilton in Gran Turismo Sport?5 reacties

Jan Mardenborough is natuurlijk wel de perfecte gozer voor zo’n stunt. Is begonnen als Gran Turismo speler, heeft zich via de Nissan GT Academy opgewerkt tot echte coureur. Hij kent die controller als geen ander
Alleen een gouden ketting, een rapplaat en een paar F1 overwinningen en hij kan door voor LH44๐Ÿ‘๐Ÿป
Hang er gewoon een drone boven, heb je geen helikopter voor nodig! ๐Ÿ˜
Ahรก zo werd KITT dus bestuurd…
@afcaalex: haha nee bij kit zat er iemand achter de bestuurders stoel met een stuur hahahaha

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).