Video: concurrent FIFA en PES gooit het over andere boeg

VRFC
Stilzitten is er niet meer bij.

We zijn er inmiddels aan gewend, maar het is eigenlijk helemaal niet gebruikelijk dat er maar 2 franchises zijn van een sport. Toch is dit wel het geval bij voetbal, waar Pro Evolution Soccer en vooral FIFA al jaren de dienst uitmaken. Hoewel velen getracht hebben om er tussen te komen, is dit nooit helemaal gelukt. VRFC moet daar verandering in brengen.

Virtual Reality Football Club is een nieuwe game die de mogelijkheden van VR volledig moet benutten. Waar traditionele voetbalgames gespeeld wordt door de voetballers te besturen via de controller, maar bij VRFC ben jij (letterlijk) aan de bal.

In onderstaande trailer is te zien hoe het spel van uitgever Cherry Pop Games in zijn werk gaat. Je speelt de game via de PlayStation VR, Oculus Rift of de Vive in wedstrijdjes van 5 tegen 5. Hoewel je vrijwel alle vaardigheden moet hebben net als op het echte veld, is daadwerkelijk rennen er niet bij. Aan de hand van speciale technieken is dit volgens Cherry Pop Games niet nodig.

Natuurlijk ziet VRFC er niet zo gelikt uit als FIFA bijvoorbeeld, maar VR-functionaliteiten in een sportgame stoppen is altijd een mooi pluspunt. Of het een succes wordt, betwijfelen we echter. VRFC is vanaf 27 februari verkrijgbaar.

[gv data=”TOrIJsKow2U”][/gv]

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *