Video: DDoS-verdachte Sven K. gearresteerd in Spanje

Auteur: , Geen reacties
Video: DDoS-verdachte Sven K. gearresteerd in Spanje

De recente aanval op de spambestrijders van Spamhaus, door The New York Times geheel onterecht omschreven als de "grootste cyberaanval ooit", werden geleid door een Nederlander uit Spanje. vorige wek werd hij gearresteerd. Daarvan zijn nu beelden, evenals shots uit zijn mancave vol hardware.

Aanleiding voor de megalomane DDoS-aanval was een ruzie zijn tussen de Nederlandse webhoster Cyberbunker, waar de opgepakte verdachte eigenaar van is, en het Amerikaanse Spamhaus. De Cyberbunker-servers waren door Spamhaus op een zwarte lijst gezet en dat schoot bij CEO Sven K. in het verkeerde keelgat. Op Skype voegde hij vervolgens alle Spamhaus-benadeelden toe, en wat hij tegen de NOS omschreef als een “leuke chat” eindigde in een van de zwaarste DDoS-aanvallen ooit.

Het Openbaar Ministerie verdenkt Sven K. van “ongekend zware aanvallen” op Spamhaus en partners van die organisatie (o.a. CloudFlare) in de Verenigde Staten, Nederland en Groot-BrittanniĆ«. Hieronder zijn hardware in Spanje.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).