Video: deze reclame dropt een bom op het internet

Auteur: , 6 Reacties
Babe

Je mag ook niks meer tegenwoordig.

Een aparte, maar stiekem toch wel grappige reclame vanuit China. Terwijl het Westen zich druk maakt over discriminatie, racisme en alles daaromheen geven ze in Azië geen krimp. Een bedrijf dat reinigingsmiddelen verkoopt voor in wasmachines kwam namelijk met deze reclame op te proppen.

Anno 2016 verspreiden opmerkelijke zaken zich sneller dan het licht en dus kunnen ook wij een mening vellen over bijvoorbeeld deze onlangs uitgebrachte reclame. We zien een man met een donkere huidskleur die een schone Aziatische dame ziet staan. Nieuwsgierig dat hij is, (zou ik ook zijn) fluit hij naar haar en stapt hij op haar af. Vervolgens duwt ze hem in de wasmachine. Wat er dan gebeurt kan enkel bestempelt worden als puur racisme!!1! Om het plot nog een klein beetje spannend te houden kun je zelf de video hieronder bekijken. De reclame leidt inmiddels op diverse websites tot verhitte discussies.6 reacties

Hmm… Ik weet niet of dit racistisch is. Waarom zou je geen grapjes mogen maken met iemands uiterlijke eigenschappen? Ik weet dat een gevoelig punt is, maar als een ze met een fietspomp een mager ventje zou oppompen tot een gespierde vent, zou dat hetzelfde zijn. Of dat ze een kort kereltje een paar plateauzolen aan zou laten meten. Of dat ze een kale kerel een pruik op zou doen… Ze zijn in Azië gewoon nog niet zo hyper-gevoelig over de bescherming van elke groep die zich aangesproken zou kunnen voelen, en eigenlijk geef ik ze er wel gelijk in.. We zijn allemaal anders, en dat mogen we best vieren.. Lighten up, people, niets aan de hand… ’t Is maar een grapje..
@Jochempie: I know! Daarom ga ik er ook met een knipoog in. De onschuldigheid van Azië en het Westen dat er heel erg druk mee is. Ik kon er best wel om lachen.
@Jochempie: Snap wat je bedoelt, het racisme zit ‘m echter in het feit dat de aziaat en de neger nooit omgekeerd zullen worden. Dat maakt ’t al een stuk minder grappig ;)
@entail: Waar haal je die aanname vandaan? Dat is echt spijkers op laag water zoeken…
@Jochempie: haha wauw.. we hebben het wel over een filmpje waarbij de huidskleur van iemand wordt bestempeld als ‘smerig’.. dat is op geen enkele manier te vergelijken met het magere ventje die opgepompt wordt of een klein iemand met plateauzolen. Als je niet kunt zien dat die voorbeelden die je geeft nergens op slaan dan is het misschien verstandig eens te gaan praten met wat colored people…
@entail: smerig? Afwasbaar, hoogstens.. Maar je kunt een blanke “laag” er toch ook afwassen? Komt wellicht in de “perfect zwart”-sequel van dit “stralend wit” ofzo..

Wat racisme anno 2016 vooral voedt is de constante druk om erkend te willen worden als een achtergestelde minderheidsgroep. We zijn allemaal gelijk, maar dit moet wel even aangekaart worden? En als blanke word je beticht van het hebben van privileges, alsof je een misdaad hebt begaan.. om moedeloos van te worden..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).