Video: Disney bestuurt smartphone met geluidsgolven

Disney-Geluidsbesturing
Disney heeft een manier gevonden om smartphones te besturen zonder het touchscreen aan te raken. Maar wat is het nut van deze nieuwe geluidsbesturing eigenlijk?

Onderzoekers aan de Carnegie Mellon University en Disney Research hebben verschillende accessoires ontworpen die het geluid dat uit de speakers van een smartphone komt zo manipuleert dat het gebruikt kan worden als alternatieve controller. Deze zogenaamde Acoustruments sturen het ultrasone geluid dat uit de smartphone komt terug op een vervormde manier.

Case
Dit vervormde geluid wordt vervolgens opgepikt door een speciale app, die precies weet welk geluid bij welke accessoire hoort. Denk hierbij aan simpele knoppen maar ook draaischijven en zelfs een volledige case die weet wanneer je in de smartphone knijpt. Op het produceren van het ultrasone geluid na verbruikt deze nieuwe techniek bovendien geen extra energie van je smartphone, dus kan het een interessante nieuwe manier zijn om een telefoon te besturen als het verder ontwikkeld wordt.

In onderstaande video wordt de techniek uitgelegd, en krijgen we ook wat praktische toepassingen ervan te zien. Een alarmklok bijvoorbeeld, waarbij je alleen op een knop hoeft te drukken om hem uit te zetten, of een case die weet wanneer je een foto wilt maken door de manier waarop je het toestel vasthoudt.

[gv data=”llOKDcr1gsY”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *