Video: Disney poppetjes hebben freaky ogen uit 3D printer

Disney Research Papillion 3D ogen
Het lijkt misschien alsof bovenstaande poppetjes leuke lichtgevende ogen hebben, maar niets is minder waar. Deze poppetjes zijn voorzien van innovatieve expressieve ogen, die zijn gemaakt met een 3D printer. Ze kunnen door middel van optische vezels beelden projecteren.

De research afdeling van Disney is al een tijdje bezig om speciale ‘interactieve’ ogen te ontwikkelen voor het speelgoed van de toekomst. En deze ogen, die gemaakt zijn met een 3D printer, maken onderdeel uit van project Papillon.

Als je het in onderstaande video ziet komt het wellicht een beetje freaky over, maar aan de andere kant is het allemaal zeer ingenieus. Omdat de ogen diepte hebben is dit iets anders dan een simpel display waar je wat zaken op laat zien.

Disney hoopt op deze manier interactief speelgoed te kunnen ontwikkelen. Zie het als een soort van Furby 3.0. Hieronder een demo van deze nieuwe technologie:

[gv data=”hB85O3yy0zM”][/gv]

Voor de liefhebbers nog een video die wat achtergrondinformatie geeft over de toekomstvisie die Disney heeft met betrekking tot deze technologie en 3D printen.

[gv data=”eTeXTbXA6-Y”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *