Video: Dit wapen knalt zonder kogels een drone uit de lucht

Batelle DroneDefender
Must have voor iedere drone-hater!

Het wapen luistert naar de naam ‘DroneDefender’ en is ontwikkeld door het Amerikaanse Batelle. Via radiogolven is het geweer in staat om de controle over te nemen van de gadget. De reden dat het Amerikaanse bedrijf een anti-drone wapen heeft ontwikkeld is vanwege de toenemende mate van onbemande vliegtuigjes in de maatschappij, maar ook in het leger. De DroneDefender kan dus op meerdere plekken worden gebruikt, zegt Alex Morrow, technisch directeur van het project.

“It can help us in numerous settings, from the White House lawn to bases and embassies overseas; from prisons and schools to historic sites. It easily and reliably neutralizes the threat.”

Het wapen weegt grofweg 4.5 kg en kan op een afstand tot 400m een onbemand vliegtuigje neerhalen. Met de radiogolven verstoort de DroneDefender de frequenties waarop de meeste vliegende drones zijn, om zo de controle over te nemen. Door te blijven richten op het vliegende apparaat zal de gadget een zachte landing maken en niet zomaar uit de lucht vallen. Een demonstratie van het het wapen check je in de video hieronder.

[gv data=”zX4XXLb_Vuw”][/gv]

Nog geen reacties

  1. Dat zal dan waarschijnlijk niet voor iedere drone werken. Wanneer een DJI drone de communicatie met zijn zender verliest zat deze via GPS weer terugvliegen naar zijn startpunt.

      • @stanny: Dit systeem is om amateur drones uit de lucht te halen, als je echt weet waar je mee bezig bent en een eigen drone in elkaar zet of er een aanpast dan zet je er een digitale zender/ontvanger in met een encryptie werkend op een hogere frequentie en maak je het apparaat niet vatbaar voor normale radiografische input. Het enige dat er dan nog kan gebeuren is dat dit wapen het contact met de bestuurder verstoord, maar op basis van gps of terrein identificatie via video kan de drone een voorgeprogrammeerde route volgen en weer terug keren naar zijn startlocatie.
        Maargoed dat soort systemen zijn niet in je algemene hobby zaak te krijgen en vereisen redelijk wat kennis van zaken om te gebruiken.

        • @MrSkyline: encryptie maakt niet uit als dat “geweer” de frequentie compleet overruled/overstemt. Dan is de verbinding onderbroken.
          GPS Signalen worden ook overruled (zie video) dus “naar huis vliegen” gaat ook niet. Resultaat: het ding blijft hangen omdat het niet meer weet wat het moet doen (en gaat neer als de batterij leeg is) of het zet zichzelf aan de grond op de plek waar het signaal onderbroken werd.

          Ik denk dat de makers van dit system wel over dit soort zaken nagedacht hebben…

  2. Ik denk toch dat een “onder de 1000 euri” semi-automatische pcp buks effectiever is. Dan maakt het ook niet uit of ze wel of geen GPS naar startpunt systeem hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *