Video: een huis 3D-printen in 24 uur

Video: een huis 3D-printen in 24 uur
Geen zin om maandenlang in een caravan te moeten wachten tot je huis is gebouwd? Deze printer doet er slechts 24 uur over.

Zijn naam klinkt als een inwoner van planeet Cyclopia, maar volgens Professor Behrokh Khoshnevis is zijn uitvinding alles behalve buitenaardse fictie. De 3D-printer die hij heeft ontworpen zal in staat zijn om grote huizen in 24 uur te ‘printen’.

Het 6,3 meter hoge apparaat print een vooraf ingestelde constructie via een betonspuit. De twee rails aan beide kanten van de bouwgrond zorgen dat de massive printer overal kan komen. Het is allemaal nog toekomstmuziek, maar het zou natuurlijk enorm veel tijd en geld besparen als we op deze manier daadwerkelijk huizen kunnen bouwen.

De visie van de professor stopt niet bij het 3D-printen van huizen op aarde. Naar eigen zeggen is het ook goed mogelijk om deze techniek in te zetten op de planeten Mars en de Maan. Zou hij dan toch buitenaardse genen hebben?

[gv data=”31jkjsZPjtQ”][/gv]

Nog geen reacties

  1. Het idee bestaat al veel langer, er wordt ook in Nederland al gewerkt aan een geprint huis, dit is slechts een aardige 3d render. Het is een interessante ontwikkeling, maar in 24 uur een huis bouwen is zelfs met deze techniek niet mogelijk. De ondergrond moet bouwrijp worden gemaakt, er moeten leidingen e.d. worden aangebracht, kozijnen en andere afwerking. Daarnaast is Beton géén gemakkelijk product om te verwerken. Het materiaal moet op een betoncentrale worden aangemaakt en binnen een bepaalde tijd op de werf worden gestort. Het beton kan op deze wijze niet worden verdicht dus zal de constructie een stuk minder stijf zijn als in een bekisting gestort beton. Zelfdichtend beton is kostbaar. Kortom, nog heel erg veel haken en ogen.

  2. Het idee bestaat al veel langer, er wordt ook in Nederland al gewerkt aan een geprint huis, dit is slechts een aardige 3d render. Het is een interessante ontwikkeling, maar in 24 uur een huis bouwen is zelfs met deze techniek niet mogelijk. De ondergrond moet bouwrijp worden gemaakt, er moeten leidingen e.d. worden aangebracht, kozijnen en andere afwerking. Daarnaast is Beton géén gemakkelijk product om te verwerken. Het materiaal moet op een betoncentrale worden aangemaakt en binnen een bepaalde tijd op de werf worden gestort. Het beton kan op deze wijze niet worden verdicht dus zal de constructie een stuk minder stijf zijn als in een bekisting gestort beton. Zelfdichtend beton is kostbaar. Kortom, nog heel erg veel haken en ogen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *