Video: eerste 3D-geprinte wapen van metaal doet het

Metaal geweer 3d-printer
3D-geprinte geweren en pistolen kennen we natuurlijk al een tijdje. Maar nog nooit eerder waren ze van metaal gemaakt. En: hij vuurt daadwerkelijk kogels af!

Het metalen pistool is gemaakt door Solid Concepts en is geprint door een direct metal laser sintering (DMLS) 3D-printer. De printer verhit korrelig materiaal en smelt het vervolgens laag voor laag aan elkaar vast. Op de veren na is het gehele wapen gemaakt met de 3D-printer. Solid Concepts wou hiermee bewijzen dat het met DMLS-printers mogelijk is om sterke en nauwkeurige objecten te maken die ook werkelijk voor zware toepassingen te gebruiken zijn.

En even voor duidelijk: deze printers zijn erg duur en dus niet op korte termijn bij je buurman in huis te vinden. Maar toch: het is mogelijk. Er zijn genoeg rijke gekken op de wereld te vinden. In onderstaande video is te zien hoe het pistool vlekkeloos z’n kogels afvuurt.

[gv data=”u7ZYKMBDm4M”][/gv]

2 reacties

  1. Ja want een oliecarter uitprinten gaat niemand interesseren. Nu is het oooh lieverd ze kunnen metalen wapens uitprinten… Die nieuwe tijd is voor niets goed… Vroeger was alles beter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *