Video: Eerste vingerafdrukscanner op display

Auteur: , 3 Reacties
Vingerafdrukscanner in scherm

En hij is niet van Apple!

Chinese smartphone maker Vivo heeft op het Mobile World Congress Shanghai een smartphone laten zien met een ultrasonische vingerafdrukscanner. De smartphone maker noemt de technologie ‘Under Display Fingerprint Scanning Solution’.

Volgens de ingenieur die verantwoordelijk is voor de nieuwe technologie is het gebasseerd op de vingerafdruksensors van Qualcomm. De echo van de sensor kan door een 1.2 mm dik OLED display heen gaan om de vingerafdruk van de gebruiker te herkennen.

Vergeleken met traditionele capacitieve en optische vingerafdrukherkenning, is de technologie van Vivo waterproof en anti-omgevingslicht.

Doordat er met de Vivo Under Display geen fysieke knop meer nodig is om je vingerafdruk te scannen, is er ruimte voor een waarheidsgetrouwscherm met een mechanisch waterproof ontwerp.

Overigens kan de technologie van Vivo ook nog uitgebreid worden met bijvoorbeeld gebarenherkenning of beveiligingsverificatie om het gebruiksgemak te vergroten.

Wanneer Vivo de ‘Under Display Fingerprint Scanning Solution’ beschikbaar maakt is nog niet bekend. (Via I4U)

De iPhone 8 zou ook over een vingerafdrukscanner in het scherm beschikken. Maar doordat Apple niet genoeg middelen had om dit te realiseren, lijkt het erop dat de scanner achter op de telefoon zit.3 reacties

Mooi! De techniek bestond al even, goed te zien dat het eindelijk in productie is.

PS: laatste alinea is speculatief. Elke week nieuwe “roddels” over waar hij komt bij iPhone 8 en Note 8.
Gewoon afwachten.
Volgens mij is dit nog steeds in DEMO en is het nog geen productiemodel ( maar ze zullen er natuurlijk alles aan doen om dit voor october op de markt te brengen ). Geloof me Apple ( en samsung kuch ) hebben dit soort modellen ook al als prototype.

Nu maar hopen dat het in de iphone 8 en de nieuwe note gaat komen …. achterop Is niks.
Nou mooi, hebben we het wedstrijdje “wie is de eerste” ook weer gehad…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).