Video: Flappy Bird-maker frustreert met nieuwe game

Flappy Bird 2.0
Het ooit zo verslavend moeilijke spel krijgt eindelijk een waardige opvolger.

Er zijn maar weinig indie-games die ooit zo populair waren als Flappy Bird. De endless runner-game waar je een vogel door een steeds kleiner wordende ruimte moest tikken was zo verslavend dat maker Dong Nguyen de game hoogstpersoonlijk zelf verwijderde uit de app-winkels. ‘Te verslavend’, zo luidde het oordeel (nadat hij er bakken met geld mee had verdiend.)

Enkele jaren later heeft Nguyen zich herpakt en al een paar nieuwe games op de markt gebracht. Zijn nieuwste pareltje ‘Ninja Spinki Challenges!!’ spant echter de kroon op het gebied van moeilijkheid. Nguyen is volgens Venturebeat in samenwerking met Obokaidem gaan zoeken naar een game-mechanic die zo goed mogelijk de moeilijkheidsgraad omhoog krikt.

Ninja Spinki Challenges!! speelt zich af in de bekende 8-bit wereld, waarin het aan jou de taak is om Spinki zo te bewegen dat hij niet in aanraking komt met bewegende objecten, of om je tegenstanders met je ninja blades af te maken. Net als bij Flappy Bird is het je wijsvinger die al het vuile werk voor je opknapt. En alhoewel het misschien niet leuk klinkt om te spelen, is niets minder waar.

De game is uiterst verslavend en doet ons terugdenken aan Flappy Bird. De applicatie is te downloaden via Google Play en de App Store. Nog niet overtuigd? Bekijk dan snel onderstaande trailer!

[gv data=”FcIR79WzggQ”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *