Video: gelekte Project CARS 2 trailer smaakt naar meer

Project CARS 2 trailer
Hopelijk gaat de release van het nieuwe deel met minder problemen gepaard dan bij zijn voorganger.

Twee jaar geleden werden we voor het eerst getrakteerd op Project CARS, een toffe racesimulator die dankzij een groot scala aan banen en auto(klassen) voor iedere racefanaat een must have was. De game is met 2 miljoen verkopen dan ook een groot succes te noemen, en dat er een deel 2 aan zou komen lag in de lijn der verwachtingen.

Hoewel ontwikkelaar Slightly Mad Studios het vervolg al had aangekondigd, zal het niet blij zijn dat er plotseling een trailer van Project CARS 2 op het internet is verschenen. Volgens het Revolution Sim Racing-forum gaat het om een video die spelers van de interne bèta te zien krijgen.

In onderstaande trailer (mirror) zien we onder begeleiding van een mysterieus muziekje genoeg moois rondrijden, waaronder een Ferrari 288 GTO, Datsun 240Z en een Jaguar XJ220. Nieuw zijn de rallytracks in het spel. De eerste game bevat namelijk alleen verharde wegen.

Hopelijk krijgen we binnenkort meer informatie over de nieuwe variant van Project CARS 2. De game moet eind dit jaar uitkomen op de pc, Playstation 4 en Xbox One. Tot die tijd vermaken we ons echter prima met deel 1.

[gv data=”0YrrK92fQmk”][/gv]

Nog geen reacties

 1. Ziet er heel mooi uit maar vond deel 1 voor consoles een gigantische teleurstelling. Was zonder stuur niet te spelen en dat is voor een console niet acceptabel… Forza 7 dit jaar, kijk ik veel liever naaruit…

  • @goodolddays: dit wil je toch niet zonder stuur doen??? Dan kun je net zo goed need for speed gaan doen…
   Doel hiervan was om het racen zo realistisch mogelijk te maken en dat lukt niet echt met een controller in mn handen. Mn g29 however is het gewoon eng om te rijden met iets snellers als een gt2 over nordschleife….

   • @peug206: onzin, Forza of GT bieden een uitstekende simulatie zonder gameplay zonder stuur op te offeren. Zeker een console die vaak vermarkt wordt bij spelers die in een woonkamer of slaapkamer spelen is er lang niet altijd ruimte voor een stuuropstelling. Er is een heel klein percentage wat met stuur op consoles speelt, het is als ontwikkelaar heel dom dat je een game vermarkt voor zo’n kleine niche…

    • @goodolddays: haha, Forza en GT een simulatie noemen. Ga je mond spoelen.

     Blijkbaar hebben ze toch 2 miljoen exemplaren verkocht van een spel gericht op stuurgebruikers. Van mij mag PC2 veel meer hardcore worden dan PC1.

     • @goodolddays: het slijtage model van PCars is beter. De handeling van de auto’s is beter (niet zo goed als Assetto Corsa). De oneffenheden in de circuits zijn beter. De weersomstandigheden zijn dynamisch en beter in te stellen dan FM.

      Enige waar FM in uitblinkt is het painten, customization, driften en de community.

      Ik ben groot fan geweest van FM1 tot en met 4. En heb 5 overgeslagen en FM6 ook grijs gespeeld. Het zijn vermakelijke spellen, maar het is wel heel veel het zelfde. Het is leuk, maar geen simulatie. PCars en Assetto Corsa zijn simulaties. Net als RFactor etc.

     • @goodolddays: omdat je dan misschien snapt waarom je dit met een stuur moet spelen.
      Pc’s hebben meer rekenkracht, en kunnen dus meer data aanleveren. Bij sims resulteert dit in een meer realistische ervaring doordat er simpelweg meer gegevens als bandenfactoren, baanfactoren, omgevingsfactoren kunnen worden berekend. Hierdoor kun je veel realistischere effecten krijgen als op een playstation of xbox.
      Of dacht je dat ‘mad Max’ aka de bandenfluisteraar’ achter ‘de playstation zat met een controller?

     • @goodolddays:
      Forza is inderdaad een erg sterke racegame maar absoluut geen simulator. Wat je zelf al aangeeft dat forza en gt goed sturen op een console daar is alles al mee gezegd. Ik heb 6 jaar geleden een sterke gamecomputer kunnen aanschaffen en daarbij ook een Logitech G27. Games als Project Cars, iRacing (een van de beste), Assetto Corsa en nog een aantal, die maken het verschil heel erg sterk waar. Niet voor niets dat Forza het nog niet goed aandurft om de pc markt te veroveren. Forza is een goede game maar wil je echt op een hoog niveau online racen dan moet je forza echt opzij leggen en achter een stuur kruipen voor Project Cars of iRacing

     • @goodolddays:
      Gast, zit nou niet zo te miepen. Ze hebben gewoon gelijk 🙂

      Met een controller haal je nog niet de helft zoveel plezier uit een race game als dat je deze met een goed stuurwiel speelt. Het is een verschil van dag op nacht.

   • @peug206: nadeel van die stuurtjes is dat deze vaak niet werken op zowel Xbox one als PS4 en daarbij ook niet meer werken als er nieuwe consoles uitkomen. Zo had ik een Fanatec GT2 RS set met clubsport pedalen maar dat werkte dus niet meer op de PS4 en Xbox One. Moet je dus weer even tussen 350-500 euro neertellen en eenmaal in bezit staat dat racekuipje met stuurtje vreselijk in de weg.

     • @peug206: sja er was toen ik die Fanatec kocht een G27 meen ik, die was voor Xbox 360 en PS3. Daar had ik dus ook niks aan gehad. Ik bedoel meer van: als ik nu een nieuw stuurtje koop doet ie het wel maar over 2-3 jaar kan ik weer een nieuwe aanschaffen omdat er dan een ps5 en Xbox two is ofzo.

  • @goodolddays: ik heb zelf ook een PS4 en speel Project Cars gewoon met een controller. Afhankelijk van de auto kan het inderdaad best uitdagend zijn, maar ik vind het zeker prima te doen hoor. Het is wel even opletten dat de banden en remmen in de 1e ronde nog koud zijn, dus liggen de rempunten anders dan in latere rondes en is de wegligging ook verschillend. Daarbij zijn sommige auto’s erg oversturend en andere weer ondersturend. Op zich eigenlijk alleen maar superrealistisch, maar inderdaad soms erg pittig. Ik heb helaas geen stuur, dus misschien is het spel dan wel gemakkelijker te spelen.

   • @autoriteit: ik heb sinds koert een stuur om Assetto Corsa en Project Cars te spelen op de PC. Ik heb iRacing nog niet geprobeerd, maar kan je zeggen door alleen al het verschil tussen AC en PC te ervaren: een stuurtje, eventueel uitgebreid met schakelunit, is het wel waard om te proberen hoor! De force feedback die je van AC krijgt is subliem. Kan vast nóg beter, maar ik ben erg onder de indruk.

    • @drdre1: ok ja ik geloof graag dat de race ervaring beter/ echter wordt als je een stuurtje en pedalen gebruikt hoor. Ik speel alleen nu gewoon in de woonkamer met de PS4 aangesloten op m’n tv en kan dan dus niet een stuur gebruiken. Ik kan m nergens op monteren dus. Dan zou ik een hele set in een slaapkamer moeten neerzetten met het stuurtje op een bureau gemonteerd o.i.d. Of ik zou een Playseat of R Seat moeten kopen. Natuurlijk supercool, maar heb dat er eigenlijk nu niet voor over.

 2. Grootste teleurstelling was dat PC in 4K zou komen en VR zou ondersteunen op PS4. Beiden konden de studio niet waarmaken. Hopelijk dit keer minder valse beloftes.

 3. Jammer dat deze kwaliteit alleen op pc gehaald wordt. PS4 versie was beduidend minder qua graphics. En, maar dat is persoonlijk, vond ik het niet echt leuk spelen omdat je er niet eventjes achter kon zitten. Complete race inclusief trainen en afstellen e.d. was wel erg tijdrovend

 4. Heb deel 1 met veel plezier gespeeld – beneden ook de bank met gamepad via een pc.
  Als deel 2 ook maar enigzins in de buurt komt ga ik hem zeker spelen.

 5. Ben toch eerder geneigd gt sport op te volgen dan Project Cars.
  Heb de game of the year edition en ben er blij mee maar gt is een legendarische serie.
  Heb dan ook een collectors edition besteld.

  • @granturismocollector:
   GT heeft op de één of andere manier nog steeds last van de wet van de remmende voorsprong.

   Het is zeker een legendarische serie. Destijds simpelweg revolutionair. Maar ze zijn gaande weg keihard voorbij gereden door Forza. Die game heeft vanaf deel 3 een enorme vlucht genomen. Maar ook Forza heeft last van stilstand. Deel 6 was eigenlijk maar magertjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *