Video: Google legt internetballonnen uit

Project Loon uitleg
Dat Google niet bang is om dingen te proberen die volledig nieuw zijn is algemeen bekend. Een van die dingen is een plan om door middel van ballonnen afgelegen gebieden te voorzien van internet. Project Loon werd twee maanden geleden openbaar gemaakt, hoog tijd voor wat verdieping.

Dit project is afkomstig van Google[x], de afdeling van Google waar ruimte is voor moonshot thinking. Oftewel ideeën die volslagen krankzinnig overkomen, maar wel voor een doorbraak kunnen zorgen. Denk bijvoorbeeld aan zelfrijdende auto’s.

Omdat momenteel twee derde van de wereld geen beschikking heeft over een snelle, betrouwbare en betaalbare internetverbinding is Google begonnen met Project Loon.

Door ballonnen met draadloos internet op 20 kilometer hoogte te laten zweven moet het volgens Google mogelijk zijn om mensen op de grond snel en goedkoop internet te geven. In Australie loopt momenteel een proef met zo’n 30 ballonnen en in onderstaande video’s geeft Google antwoord op de meest brandende vragen over dit project.

Via de Google+ pagina van Project Loon kan je ook nog meer informatie krijgen over dit vooruitstrevende project.

[gv data=”5mD6m3V02n8″][/gv]

[gv data=”E4D0c6yQftc”][/gv]

[gv data=”mjyLynnQuC4″][/gv]

[gv data=”2D4tMf1w2xQ”][/gv]

[lg_folder folder=”Google/Project_Loon/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *