Video: Google spot wie stiekem meekijkt op je smartphone

Spot wie meekijkt op je smartphone!
Zeg hallo tegen het alziend vogeltje!

Je hebt het vast weleens meegemaakt: in het openbaar vervoer zit je lekker te swipen en appen op je smartphone, totdat je het vermoeden krijgt dat er ongenode gasten meekijken op je scherm. Dankzij Google’s slimme AI weet je nu eindelijk zeker of je paranoïde gedachten gerechtvaardigd zijn.

Google onderzoekers Hee Jung Ryu en Florian Schroff hebben namelijk een ‘elektronische schermbeveiliger’ in elkaar gezet. Hoewel het product volgende week pas officieel te zien is op de Neural Information Processing Systems-conferentie in Californië, krijgen we in onderstaande video alvast een voorproefje te zien.

De software stelt zowel de camera aan de voorkant als aan de achterkant van de Pixel in staat om te kijken of er iemand meekijkt op je scherm. Het stel claimt dat het zo goed werkt dat je gluurders binnen 2 milliseconden hebt gespot aan de hand van je smartphone. Het maakt verder niet uit hoe slecht de belichting is of de positie waarin de ander zich bevindt.

Het is niet moeilijk om je in te beelden dat veel mensen baat kunnen hebben van deze techniek. Tot op dit moment zijn er echter nog geen plannen bekend van een officiële uitrol van de technologie naar de commerciële smartphonemarkt. Hopelijk komt hier na de conferentie in Californië verandering in.

[gv data=”rchVXWdpVvQ”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *