Video: hoe spreek je Huawei uit?

Huawei uitspreken
Best een goede vraag eigenlijk. Het Chinese Huawei is langzaam bezig een steeds grotere (en zichtbare) speler te worden in Europa, maar hoe spreek je die naam in godsnaam uit?

Omdat Huawei sponsor is van het in Jamaica uitgezonden Digicel Rising Star televisieprogramma, werd besloten om iemand de straten van Kingston op te sturen en te vragen aan voorbijgangers hoe ze Huawei uit zouden spreken. De resultaten zijn op zijn minst hilarisch te noemen.

Mocht je wellicht denken dat Huawei een kleine nietszeggende speler is dan maak je een forse vergissing. Dit Chinese bedrijf, opgericht in 1988, had vorig jaar 140.000 werknemers in dienst en maakte 1,8 miljard euro winst. In 2011 gaf het bedrijf 2,84 miljard euro uit aan R&D, ter vergelijking Apple gaf in 2011 ‘slechts’ 1,82 miljard euro uit aan R&D.

Lachen om hoe je Huawei niet uit moet spreken kan hieronder:

[gv data=”znYgRWiQHjE”][/gv]

En als toetje nog een reclame voor de Huawei Ascend P6, waarin te zien is dat Huawei de draak steekt met het feit dat hun naam zo lastig uit te spreken is.

[gv data=”NRn2KVblnr0″][/gv]

Nog geen reacties

  1. Kun je nagaan hoe ze in China moeite hebben met onze namen.

    Ik gebruik in China altijd alleen mijn initialen (want lange moeilijke Nederlandse dubbele naam) en zelfs dat vinden te moeilijk, ik heb daarom ook een Chinese naam gekregen.

    In België doen ze er niet aan en spreken ze alles gewoon op het Vlaams uit. Toen ik daar nog woonde ergerde ik me daar altijd aan. Land Roever en Chac-oear Brrr!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *