Video: hoe stressbestendig is de nieuwe Nokia smartphone?

Nokia 3 JerryRigEverything
Niet bepaald wat je verwacht voor de prijs.

Een tijdje geleden lanceerde HMD Global de eerste smartphones onder de merknaam Nokia. Met onder meer de Nokia 6 moet het inmiddels overvolle middensegment van Android geterroriseerd worden. De Nokia 3 duikt daar echter met zijn specs en prijs onder. Om erachter te komen of het toestel ondanks de lage prijs haar onverwoestbare body heeft behouden dat onlosmakelijk verbonden is aan het merk, test YouTuber JerryRigEverything voor ons.

Jerry test voor ons een mooie goud-witte variant van de Nokia 3 voor ons. Als eerste zien we dat het scherm redelijk bestendig is tegen krassen. Ook de frontcamera is beschermd tegen kwetsbaarheden door de ongelicenseerde laag Gorilla Glass. De achterkant van het apparaat stelt echter teleur, aangezien deze plastic is.

Dit betekent dat de cameralens aan de achterkant erg makkelijk beschadigd raakt, waardoor je geen mooie heldere foto’s meer kunt maken vanwege de krasjes. De zijkanten bestaan echter uit metaal, waardoor het toestel zelfs een beetje premium aanvoelt. Er is zelfs een 3.5mm koptelefooningang én micro-sd-kaart slotje aanwezig, waardoor Jerry stelt dat het apparaat een flinke upgrade is voor oud-iPhone gebruikers.

Hoewel het scherm ook niet heel erg bestand blijkt te zijn tegen het vuur van Jerry’s aansteker, is de YouTuber erg te spreken over de algemene bouwkwaliteit van het budgettoestel. Natuurlijk niet zo goed als de iets duurdere Nokia 6, maar ook dit apparaat krijg je niet heel snel in tweeën.

[gv data=”AfSgVkTFnZc”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *