Video: innovatieve cover met ingebouwde vingerscanner

FingerQ vingerafdrukbeveiliging
Je telefoon beveiligen met behulp van je vingerafdruk. Er wordt veel over gesproken en gespeculeerd, maar nu is het ook echt mogelijk.

FingerQ uit Hong Kong heeft speciaal voor Android telefoons een cover ontwikkeld waar een vingerafdrukscanner is ingebouwd. Deze scanner vervangt niet de standaard beveiliging van je Android telefoon, maar het is wel een extra beveiliging voor de FingerQ Chat app en andere applicaties op je telefoon. Als je dus niet wil dat mensen in je WhatsApp, e-mail of gallery kijken dan kan je die apps toevoegen.

Op dit moment zet FingerQ voornamelijk in op hun eigen chat applicatie. Het is immers wel zo fijn om, nagenoeg, zeker te weten dat berichten die je stuurt alleen gelezen worden door de persoon waar ze voor bedoeld zijn. In onderstaande video’s kan je precies zien hoe het werkt en worden ook gelijk wat mooie voorbeelden gegeven van situaties waarbij dit van pas komt.

Volgende maand wordt het systeem gelanceerd in Hong Kong en de VS voor een prijs van zo’n $40 tot $60. De case is leverbaar voor de Samsung Galaxy S3, S4, Note 2 en HTC One. Overigens schijnt Apple van plan te zijn om de iPhone 5S ook te voorzien van een vingerscanner. Heb je tenminste geen apart hoesje nodig.

Overigens: het hoesje verwijderen heeft weinig zin. Je kan dan alsnog geen gebruik maken van de beveiligde apps. (via: cnet.com)

[gv data=”rHP2oPRqV_c”][/gv]

[gv data=”eVSZtGqxUqg”][/gv]

[gv data=”8n14zAADPSU”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *