Video: kies jij voor de OnePlus 2 of de iPhone 6?

Auteur: , 20 Reacties
OnePlus 2 vs. iPhone 6

OnePlus en Apple hebben elk een heel eigen fanbase, maar we kunnen in beide gevallen wel stellen dat elke productlancering met argusogen gevolgd wordt.

Als je de specificaties van een iPhone vergelijkt met die van de OnePlus 2, dan kan er maar één winnaar zijn: het Android-toestel. Dat zegt echter lang niet alles, want iOS is nu eenmaal wat minder hongerig op het gebied van de processor en het werkgeheugen, waardoor je simpelweg minder krachtige hardware nodig hebt om je ding te kunnen doen.

Op andere gebieden lijken de twee toestellen juist behoorlijk veel op elkaar. Je moet het in beide gevallen doen met de accu die je hebt, terwijl je geen mogelijkheid hebt om zelf voor meer opslagruimte te zorgen. Verder hebben ze allebei een vingerafdrukscanner én zul je kort na de release veel moeite moeten doen om een exemplaar te bemachtigen.

Mocht je nog niet weten of je moet kiezen voor de OnePlus 2 of de iPhone 6, dan doe je er goed aan onderstaande video te bekijken.20 reacties

Geef mij maar de Iphone 6, dan verkoop ik die en koop ik twee One Plus One Two’s.
I phone any day of the week
Een meer zinvolle vergelijking zou de OnePlus 2 met de iPhone 6+ zijn geweest, vanwege het schermformaat.

Maar goed, naast de OnePlus 2 zijn er nog vele andere Android toestellen te vinden (of te verwachten) die stuk voor stuk interessant(er) zijn dan beide genoemde toestellen.
6plus, kan niet meer zonder mijn schatje haha
Prijs iPhone6 vanaf €699
Prijs OnePlus2 vanaf €339

Dat is nogal makkelijk vergelijken lijkt me.
Oneplus 2 natuurlijk: meer bang for bucks, lekker open OS, meer privacy mogelijkheden, alle apps gratis te downloaden, geen itunes nodig om iets te kopieren naar pc etc etc
Vrij simpel, Apple is kwaliteit, hoe IOS werkt en veel minder van zijn hardware vraagt zegt al genoeg over het vernuft, daarbij een fenomenale afwerking en gebruiksgemak maakt iphone onverslaanbaar.
@bofkont: apple is kwaliteit? omdat ze alles dichttimmeren?
@dotternetta: Gesloten IOS is toch niets mis mee sterker nog het werkt perfect.
Het gebruiksgemak van een iphone is ongekend fijn.
@bofkont: Android werkt anders ook perfect, en een gesloten OS (zonder i zoals jij het bedoelt) is zeker niks mis mee, maar je zit compleet vast als je ooit eens er van af wil. Gedwongen klantenbinding zonder dat je er ook maar erg in hebt.
@bofkont: Apple is kwaliteit… dat je betaald voor het merk betekent nog niet automatisch dat het kwaliteit is. Ja de iPhone verslaat hiet de OnePlus op dat vlak, maar daar is de prijs ook naar. En veel minder van de hardware vragen is zwaar overdreven. Als je meeneemt dat ze enkel voor een SOC een OS hoeven te programmeren, valt het nogal tegen. Na een beetje update klapt een oudere iPhone helemaal in elkaar kwa prestaties. (Is bij Google overigens niet anders, heb er ervaring mee). Gebruiksgemak als voordeel van Apple noemen is de grootste onzin die ik ooit gehoord heb, het is maar net waar je aan gewend bent geraakt. Zo kan ik absoluut niet omgaan met iOS, en ik ben echt geen tech noob. Verder weet je niet eens hoe iOS werkt, anders zou je je zwaar aangezette mening wel onderbouwen. Afwerking is inderdaad top, maar dat vind je ook al jaren bij de concurrentie. Geef mij in dit geval maar de OnePlus, ik hou van mij keuzevrijheid.
@frietjemet: haha heerlijk weer hoe de Android fanboys weer tekeer gaan.
Maar vertel hoe werkt IOS dan volgens jou?
@bofkont: Ik weet niet wat je verstaat onder ”fenomenale afwerking”, maar elke telefoon is strak afgewerkt, zelfs telefoons van <100 euro.
altijd de iPhone 6 kan gewoon niets tegenop. Ik heb al die androids gehad tot de S6 EDGE aan toe maar IOS dat draait altijd en overal stabiel en snel. iPhone is gewoon king en juist daar betaal je ook voor dat zal ik niet ontkennen.
@schellekens006: Apart dat je een S6 edge hebt gehad, die overigens de beste Smartphone is op dit moment (getest en bewezen) en dat je klaagt dat Android het schijnbaar niet altijd doet ?? Loopt een Samsung S6 dan vast ?

Niet om te flamen maar wat doet jouw Iphone 6 beter als de S6 ?
Wellicht dat jij meer gewend en vertrouwd bent aan IOS en dat is een persoonlijke keuze, maar laten we wel wezen het systeem is niet meer of minder stabiel.

Voor de duidelijkheid, ik draai naast Android ook gewoon IOS op mijn Ipad en daar wordt ik toch regelmatig uit apps gegooid … Stabiel ?
@schellekens006: Spang onderbouwing g, gaan we straks lekker in je papa’s gold strepen trekken bij de mac mattie? Die chicks zijn zo easy broeder.
Het is heel simpel …. Welk OS wil je ? Wil je IOS dan heb je geen keuze …
Wil je Android dan is dit een relatief goedkoop toestel met relatieve top specs.
@turbobrick: hehe eindelijk een normale reactie in het topic.
Iemand die graag ios gebruikt, zal niet voor een andoid toestel gaan en vice versa.

Bovendien snap ik geen drol van dit vergelijk.???

Beide platvormen hebben hun voor en nadelen.
@tomleeuw: Helemaal waar .. Ik werk met beiden en kan genoeg voor en nadelen noemen voor beiden.

1 ding is zeker, als je top notch wilt dan betaal je gewoon veel geld. Of dat nou een Android of Apple toestel is. Alle waar is naar zijn geld.
nietuss, wellus, niettus, wellus, niettus.

Als power/business Windows gebruiker heb je toch helemaal geen tijd voor dit soort discussies : )

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).