Video: LEGO-robot lost Rubik’s kubus razendsnel op

Da's nog eens wat anders dan een auto'tje of een huisje van LEGO
Tot gisteren lag het record voor het oplossen van het vierkante puzzeltje op 5,27 seconden. Best snel, totdat de Cubestormer 3 om de hoek kwam kijken en het in 3,253 seconden deed. Damn, da’s snel!

Iedereen ouder dan een jaar of 20 heeft wel eens zo’n kubusje in handen gehad. Voor sommigen een uitdaging waar ze maanden mee bezig zijn, voor anderen een leuk speeltje wat met een half uurtje opgelost is. Omdat robots nou eenmaal beter zijn in alles, is het voor hun epische elektronische breinen allang geen uitdaging meer, en gaat de eer naar degene die de puzzel het snelst oplost.

De Cubestormer 3 heeft als brein een Samsung Galaxy S4. Deze telefoon is verantwoordelijk voor het uitzoeken hoe de kubus staat, en deze op de snelst en efficiëntst mogelijke manier goed draaien. Zijn Exynos 5 octa-core processor stuurt de 4 LEGO Mindstorm actuatoren aan om zo de kubus goed te draaien.

Het vorige record stond op naam van de Cubestormer 2, de voorganger van het monster in de clip. Wij vragen ons af hoe veel sneller het nog kan, maar daar gaan we vanzelf achter komen als de Cubestormer 4 ten tonele komt. Overigens staat het record voor mensen op 5,55 seconden. Om de mechanische overlords te verslaan zal dat dus veel sneller moeten, maar daar zal ik met mijn recordje van ongeveer 30 minuten waarschijnlijk niet veel kans op maken. Vrijwilligers om de eer van ons ras der vleeszakken te redden?

[gv data=”X0pFZG7j5cE”][/gv]

(via: Engadget)

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *