Video: LG heeft geleerd van geflopt vlaggenschip

LG G6
De G6 wint het in ieder geval al op 1 gebied van het toch niet zo premium LG-toestel van vorig jaar.

Nee, de modulaire LG G5 was absoluut geen kaskraker voor het Zuid-Koreaanse bedrijf. Naast het nogal aparte uiterlijk waren de beschikbare modules niet je-van-het te noemen, lag de prijs relatief hoog en had LG de pech dat Samsung op hetzelfde moment voor vrijwel hetzelfde bedrag met de Galaxy S7 een superieure smartphone op de markt had gezet.

Een ander groot uitgemeten punt van kritiek was de coating van de LG G5. Volgens het bedrijf zelf beschikte het toestel over een stevige metalen unibodybehuizing. Uit een krastest van onder andere YouTuber JerryRigEverything viel echter te zien dat dit toestel helemaal niet zo metaal was.

Met een mes kon je namelijk makkelijk de bovenliggende plastic laag wegkrassen, waarna je alleen nog het aluminium chassis zag. Hoewel LG nog probeerde te counteren en te zeggen dat het hier niet om plastic maar om ‘primer’ zou gaan, was het toch al te laat: het toestel was simpelweg niet goed genoeg.

Uit onderstaande video blijkt echter dat het bedrijf geleerd lijkt te hebben van haar valse beloftes. De LG G6 is namelijk wel écht van metaal (inclusief Gorilla Glass 5) en kan zo te zien goed opboksen tegen scherpe voorwerpen. Hopelijk heeft LG ook de rest van haar nieuwe vlaggenschip goed in orde.

[gv data=”Y9f4gjBmSJI”][/gv]

Eén reactie

 1. In tests doorstaan ze alles … Iphones, Samsung, LG en ga maar door.
  Na aanschaf hebben de meesten al de eerste krassen na 1 week als ze gewoon bewaard worden in de zak met andere spullen zonder een cover.

  Net zo zinvol als die droptests … Zeggen geen ene fuck.
  We hebben het allemaal al gezien om ons heen bij vrienden, collega’s, etc.

  Als ze vallen bestaat een kans dat het scherm barsten heeft en de body beschadigd. Soms heb je mazzel maar we kennen allemaal wel voorbeelden van pech en dat ie viel en naar de klote was. Vaak op mindere hoogte als in de tests maar hij viel gewoon ongelukkig.

  Wederom, geld voor ALLE smartphones die niet rugged zijn, Iphone, samsung, LG, etc. Geen uitzonderingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *