Video: met dit apparaat bestuur je iemands gezicht

Real-time Expression Transfer
We kwamen een video tegen van een bizar stukje techniek. Een computer is in staat om gezichtsuitdrukkingen te kopiƫren naar een ander mens!

Verschillende slimmeriken van de Universiteit van Erlangen-Nurnberg, het Max-Planck instituut en de Stanford Universiteit zijn bezig met een bizar project genaamd “Real-time Expression Transfer for Facial Reenactment.”

Een persoon maakt gezichtsuitdrukkingen die worden vastgelegd door een camera. Deze camera brengt de beelden real-time naar een beeldscherm. Een ander persoon zit op dezelfde manier ‘aangesloten’ maar houd zijn lippen stijf op elkaar. Toch zie je op het beeldscherm dat hij zijn lippen en mond beweegt. Een bizar fenomeen. De onderzoekers vertellen:

The novelty of our approach lies in the transfer and photorealistic re-rendering of facial deformations and detail into the target video in a way that the newly-synthesized expressions are virtually indistinguishable from a real video.

In de video hieronder kun je kijken hoe de techniek precies in zijn werk gaat. Een dikke pil over het project lezen doe je HIER.

[gv data=”eXVspNUeiWw”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *