Video: Microsoft Office maakt Google Docs belachelijk

Office vs Google Docs
Als Microsoft ergens goed in is, dan is het wel Google belachelijk maken. Om aan te tonen hoe superieur Microsoft Office is, hebben de marketingboys twee video’s gemaakt om Google Docs belachelijk te maken.

En uiteraard zijn zulke video’s pas echt ‘aantrekkelijk’ als beroemdheden opduiken. In dit geval zien we oud-honkballer Pete Rose en Rob Schneider acte de présence geven.

In de eerste video zien we hoe iemand in het casino de gok neemt om een Office document te openen in Google Docs. De tweede video is een stuk grappiger als we zien hoe Office en Google Docs een potje gaan basketballen. Het zit vol met subtiele grappen.

De hamvraag is natuurlijk: is Office echt beter dan Google Docs? Dat hangt er natuurlijk een beetje vanaf. Als Microsoft de boel zo dichttimmert dat andere partijen geen gebruik kunnen maken van hun standaarden dan zullen ze altijd een aparte positie blijven houden. Het feit dat Microsoft de moeite neemt om deze spotjes te maken toont wel aan dat ze Google Docs als serieuze concurrent zien voor Office.

[gv data=”qK2T3GVJafM”][/gv]

[gv data=”m9KMIqO2RbI”][/gv]

Nog geen reacties

 1. ik moet zeggen dat ik meer en meer google docs ben beginnen gebruiken de laatste maanden, is wel verassend simpel en leuk dat het allemaal in je google drive zit. aanpassen op je pc of vanaf je android is leuk.

  • @Jantje_555: en het zal alleen nog maar beter worden. Mogelijkheden om via je telefoon/tablet aan te passen zijn momenteel nog redelijk beperkt, maar zullen de komende tijd alleen maar uitgebreider worden.

   Je ziet een grappig verschil tussen de aanpak van Microsoft en Google. Bij Microsoft draait alles om software op je eigen PC die je moet kopen & installeren. Bij Google staat alle software online en data in de cloud. Je hoeft je wat dat betreft dus nooit zorgen te maken over verouderde software. Buiten het feit dat je bestanden overal beschikbaar zijn.

   Neem bijvoorbeeld Skype als voorbeeld. Om dit te kunnen gebruiken moet je een programma installeren. Als je via Google (Hangouts) hetzelfde wil doen heb je alleen maar een browser nodig. Ik weet wel wat gebruiksvriendelijker is.

 2. Ik denk dat ze eerder bedoelen, Office met SkyDrive, maar aangezien dit nu in 1 pakket kan, gebruiken ze enkel de Office naamgeving.
  SkyDrive vind ik persoonlijk even goed (zelfs beter) dan Google Docs;

 3. Toen ik 3 jaar geleden mijn eigen bedrijf begon deed ik alles in google docs omdat het gratis is/was. Ik liep continue tegen compatibiliteits problemen aan, of informatie ging verloren. Ook webapps werken altijd trager dan lokaal geïnstalleerde software. Ik gebruik nu office365 pro. Wat een verademing! lokaal werkt zoals het hoort en als het niet anders kan via de webapp (nog steeds niet volle snelheid maar wel sneller dan Googledocs).

  • @Laue: een volledige vervanger voor Office lijkt het mij ook zeker (nog) niet. En al helemaal niet voor bedrijven.

   Simpele tekstbestanden, spreadsheets en prestentaties kan je er prima in gebruiken. Helemaal als je met verschillende personen op verschillende locaties moet samenwerken.

   Voor (veel) particulieren zal het ongetwijfeld wel een aardig alternatief zijn.

   • @robertr: Ik moet er bij zeggen dat de prijzen sinds die tijd drastisch zijn gedaald. (gelukkig) voor 10,- in de maand heb je: 5x office licentie , 25 gig cloud, exchange mail, HD video vergaderen en een vracht aan handige tools.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *