Video: Nokia Facet smartwatch met zes schermen

Auteur: , 2 Reacties
Nokia Facet horloge

Hoe meer schermen, hoe beter. Dat zullen ze ongetwijfeld bij Nokia gedacht hebben toen ze op het idee kwamen om een smartwatch te maken met maar liefst zes schermen! Eigenlijk is dit meer een armband dan een horloge.

Gisteren dook een patent van Nokia op, waarbij een horloge te zien was met zes losse schermen. Zoals wel vaker bij patenten denk je dat zoiets toekomstmuziek is. Niets is echter minder waar, want er is een (interne) video van Nokia opgedoken waarin precies te zien is hoe dit horloge werkt, en wat er allemaal mogelijk is.

Opvallend is dat het horloge lijkt te zijn opgebouwd uit zes schermen/horloges van WIMM, een bedrijf dat inmiddels is gekocht door Google. Dat zou ook gelijk verklaren waarom Google onlangs een patent indiende voor een smartwatch met twee schermen.

Of Nokia, nu ze zijn overgenomen door Microsoft, ooit nog met dit horloge op de markt komt is de vraag. De kans dat Google binnenkort met een smartwatch komt is wel heel groot. Naar verwachting zal het horloge van Google tegelijkertijd met Android 4.4 en de Nexus 5 gepresenteerd worden.

Nokia smartwatch patent2 reacties

Moet nmm nog een beetje uitgewerkt worden haha
Iemand al een theorie waarom er meer dan één scherm nodig is op een smartwatch?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).