Video: Noord-Korea maakt super hippe Android tablets

Noord-Koreaanse tablet
Dacht jij Noord-Korea een achterhaald land was? Nee joh! Het land van Kim Jong-un is zo hi-tech als maar zijn kan. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar deze propagandavideo voor hun hypermoderne Android tablets.

In het communistische Noord-Korea zijn ze erg goed in het ophouden van de schijn. Om de buitenwereld te overtuigen van het feit dat men voorop loopt qua technologie, hebben ze een video vrijgegeven waarin we zien wat voor superdeluxe Android tablets het land produceert. Tevens zien we dolblije schoolkinderen, die dankzij de Achim tablets veel beter kunnen studeren. Je zou er bijna om lachen als je niet wist wat de harde werkelijkheid is in Noord-Korea.

Tot slot nog een waarschuwing: als je in de toekomst een tablet koopt waarop staat “Made in Korea” wees er dan zeker van dat hij uit het zuiden komt en niet uit het noorden. (via: bgr.com)

[gv data=”gQ8tdQzac-U”][/gv]

3 reacties

  1. Lijkt sterk op de tablet die ik ooit eens gekregen heb bij een actie. Het was een lenco, een zogenaamde “prototype” serie, dus niet echt officieel en bijna niks over te vinden.
    Het blijkt dat er bij de productie gemiddeld 20% uitval is, tablets die het gewoon niet doen.
    De mijne heeft na een half jaar de geest gegeven. Hij was traag, werk echt heet als je hem aan de oplader legde en na een half jaar was er software-matig iets mis gegaan waardoor hij maar bleef her-opstarten.
    Het binnenwerk (want natuurlijk, ik heb hem gedemonteerd, altijd al nieuwsgierig geweest) en het zag er verdacht veel hetzelfde uit als deze in het filmpje…

    • @vale46: het klinkt inderdaad als Noord-Koreaanse kwaliteit. Waarschijnlijk heeft Noord-Korea gewoon een paar tablets gekocht van een discutabel Chinees merk en die even uit elkaar gehaald en weer in elkaar gezet voor de video.

  2. Letten op het feit dat het gebruik van het internet niet vermeld wordt: burgers hebben er geen toegang naar. Wat ook meteen 80% van het nut van een tablet wegneemt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *