Video: pijnlijke selfie kost museumbezoeker 200.000 dollar

Duur museumbezoekje...
Bekijk het domino-effect in al haar glorie.

Soms heb je van die dagen die je heel snel wil vergeten. Bijvoorbeeld als je een bekeuring krijgt, een verkeerde opmerking maakt, of voor 200.000 dollar aan schade maakt vanwege de drang om een selfie te maken. Het laatste geval overkwam een museumbezoeker van de tentoonstelling Hypercaine in 14th Factory in Los Angeles.

Op de vrijgegeven bewakingsbeelden van 14th Factory hieronder is te zien hoe een vrouwelijke bezoeker van de tentoonstelling graag de frontcamera wilde testen tijdens het bezoeken van deze tentoonstelling. Nadat ze gehurkt alle beelden achter haar in beeld wil brengen, gaat het mis.

De vrouw verliest haar evenwicht en stoot een van de opzetstukken aan, waarna er een waar domino-effect plaatsvindt. De beroemde kunstwerken van Simon Birch kregen daarna een flinke klapper te verwerken. Naast dat de vrouw waarschijnlijk last heeft van haar rug, is het nog onduidelijk of ze de gemaakte schade moet betalen.

De schade bedraagt namelijk 200.000 dollar, inclusief de kunstwerken die permanente schade hebben opgelopen. Laten we hopen voor de vrouw in kwestie en andere musea in de wereld dat de dader haar lesje heeft geleerd.

[gv data=”SsKyxf12QVo”][/gv]

2 reacties

  1. Ziet er ook wel een beetje houtje toutje uit de expositie. Kale hal met paar speakers en wat blokken om dingen op te zetten. Hoe dom het ook van die mevrouw is je kunt er op wachten dat er dingen omvallen als het zo dicht bij elkaar staat en men er tussen door mag/kan lopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *