Video: smartphone makkelijk te hacken via schermreparatie

Auteur: , Geen reacties
Oeps

Niet het eerste waar je aan denkt wanneer je toestelscherm naar de knoppen is.

We hebben allemaal wel eens meegemaakt dat onze smartphone een barst (of erger) per ongeluk oploopt. Het is een kleine moeite om deze daarna op te sturen naar de betreffende smartphonefabrikant. Althans, wanneer je bereid bent om heel wat euro’s te betalen hiervoor. Vandaar dat reparaties door een derde partij erg in trek zijn.

Maar niet zonder risico, want het blijkt dat sommige externe partijen hun schermen kopen bij bedrijven die extra hardware in het materiaal stoppen. Wordt deze op je toestel geplaatst, dan kunnen ze op afstand je smartphone hacken. Dat melden wetenschappers van de Ben-Gurion-universiteit in Israël na een gedegen onderzoek.

In onderstaande video is te zien hoe de onderzoekers via deze manier zelf een Nexus 6P en LG G Pad 7.0 weten te kraken. In het filmpje wordt er gebruik gemaakt van Arduino-controllers die met kabeltjes aan het scherm verbonden wordt, waarna het de extra chip in het scherm simuleert.

Door deze extra chip konden de wetenschappers de geschreven tekst van het toestenbord opnemen, applicaties installeren, zelf foto’s schieten en verzenden via mail én het slachtoffer eventueel leiden naar nog gevaarlijkere phishing-websites.

Volgens de onderzoekers is met iets meer tijd en moeite eenzelfde chip makkelijk écht in het scherm te integreren voor nog geen 9 euro. Wellicht dat je bij een volgende barst in je toestel niet meteen de eerste de beste reparatiewinkel binnenloopt.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).