Video: Snapchat en Instagram zijn de slechtste social media

Auteur: , Geen reacties
Social media gevaren

In de bijbehorende video leggen onderzoekers uit wat er precies zo slecht is aan de twee social medianetwerken.

Het wordt vaak beweerd door mensen die zelf geen gebruikmaken van social media, maar ondertussen zijn er ook genoeg onderzoeken die stellen dat social media een negatief effect heeft op gebruikers. Het onderzoek van de Royal Society for Public Health van het Verenigd Koninkrijk besloot om nog iets dieper in de materie te duiken.

Het betreffende onderzoek richtte zich voornamelijk op de Britse tieners en social media, waarbij gevraagd werd hoe ze zich voelden per netwerk. Denk hierbij aan zelfbeeld, slapeloosheid, pesten en lichaamsbeeld.

Uit het onderzoek waarvoor 1.479 Britse tieners werden geïnterviewd blijkt dat Snapchat en Instagram de twee slechtste social mediakanalen zijn. Met name de scores voor lichaamsbeeld, pesten en angst rijzen de pan uit bij deze twee. Het enige netwerk dat meer positieve dan negatieve gevoelens opwekt is YouTube.

Het grote kwaad van Snapchat en Instagram lijkt te zitten in het feit dat het allebei applicaties zijn die erg fotogericht zijn, waardoor visuele vergelijkingen niet makkelijk te ontwijken zijn. Vooral foto’s van populaire kanalen kunnen schadelijk zijn voor het zelfbeeld van veel tieners. Zeker wanneer men niet op de hoogte is als er eigenlijk sprake is van photoshop.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).