Video: Sochi-journalist na 1 minuut al gehacked

Video: Sochi-journalist na 1 minuut al gehacked
Het blijkt voor hackers een koud kunstje om in te breken op de apparatuur van journalisten in Sochi.

NBC-reporter Richard Engel en computerbeveiligingsdeskundige Kyle Wilhoit daagden nietsvermoedende hackers uit om in te breken op zijn smartphone en laptop. Binnen één minuut zaten Russische hackers al tussen de bestanden van zijn laptop te graaien.

Zodra de verbinding met het netwerk in Sochi werd gemaakt, kreeg Engel direct een vreemde mail in zijn inbox. Normaal gesproken weet de journalist wel beter dan dit soort mails te openen, maar vanwege het de aard van het onderzoek klikte hij vrolijk op de link.

Na het openen van de mail zaten de hackers vrijwel meteen in zijn apparatuur. Zowel de laptop als de smartphone werden het slachtoffer.

Om dit soort praktijken te voorkomen geeft Richard Engel het advies om zo min mogelijk gebruik te maken van de openbare wifi-hotspots in Sochi. Ook adviseert hij om belangrijke gegevens niet op je apparatuur te bewaren.

[gv data=”waEeJJVZ5P8″][/gv]

Nog geen reacties

  1. Hahahaha simpele zielen daar. De hotels voor de journalisten waren ook al niet om over naar huis te schrijven, of juist wel. Ik zou dit hele Russische nazi feestje lekker overslaan.

  2. Helaas kon ik op dat vorige bericht niet reageren, dus zet ik het hier maar neer.
    Van die meid zou ik graag wat sexting shizzle ontvangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *