Video: Straks doe je alles met Google Glass

Video: Straks doe je alle met Google Glass
Zo’n 8.000 exemplaren van Google Glass á 1.500 dollar per stuk zijn inmiddels in omloop, en uit de eerste reviews leren we vooral: het is in de basis een bizar stukje vooruitstrevende technologie, maar in de huidige vorm nog te beperkt. Een mediabedrijf uit Toronto besloot er meer uit te halen.

In een fictieve video laten ze zien wat ze voor ogen hebben met Google Glass 2.0. Van simpele navigatieaanwijzingen voor fietsers tot barcodes scannen en prijzen van producten vergelijken, of het leren van akkoorden op je gitaar middels aanwijzingen op het head-mounted display. Niet de meest spannende dingen, nee, maar het Canadese Playground heeft zich bewust beperkt tot functies die daadwerkelijk te bouwen zijn voor Google Glass.

Onderstaande video toont aan hoe we in de ogen van Playground straks in talloze aspecten van ons leven gebruik maken van een stukje hardware op de neus. HIER geeft het bedrijf meer uitleg over de functies.

[gv data=”S80mE3kQTJ0″][/gv]

2 reacties

  1. Gave video. Mogelijkheden lijken inderdaad eindeloos. Nu alleen nog even integreren in een contactlens in plaats van zo’n suffe bril. Dat zal nog wel even duren.

  2. Haha dat is inderdaad het grootste nadeel, welke simpele ziel wil er nu met zo’n ding op zijn kop rondlopen. Een gewone bril met een minicamera kan nog, maar dit is wel erg lelijk. Maar de functies zijn tof!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *