Video: vernieuwd Google Earth is de moeite waard

Google Earth nieuw
Een compleet redesign maakt Google Earth klaar voor de toekomst.

Google had enkele dagen geleden al aangekondigd dat het zeer binnenkort spannend nieuws bekend zou maken omtrent Google Earth. Vanaf vandaag weten we eindelijk wat het bedrijf al die tijd voor ons achterhield. Na een kleine periode offline te zijn geweest, is het vanaf nu zeker aan te raden om een bezoekje te nemen bij de vernieuwde applicatie.

Een van de grootste verbeteringen is dat je de wereld in 3D kunt bekijken door met Shift + slepen. Deze feature maakt het bekijken van verschillende straten en omgevingen een stuk leuker dan je normaal gewend bent.

Daarnaast kun je met de Voyager-tool rondleidingen over de planeet krijgen. In samenwerking met onder andere BBC Earth zal David Attenborough je af en toe rondleiden op de meest interessante plekken ter wereld. Ook is er een speciale ‘Ik doe een gok’ feature aanwezig, waarmee Google Earth je op willekeur naar een van de 20.000 interessante genoteerde plekken stuurt.

Eindeloos geklik in je virtuele reisje op Google Earth is vanaf nu nog een stuk informatiever. Er zijn vanaf nu namelijk kenniskaarten aanwezig, die jou op basis van Wikipedia meer informatie geven over je geselecteerde plaatsen. Naast het volledige artikel op Wikipedia lezen kun je deze plek ook makkelijk opslaan in ‘mijn plaatsen’.

[gv data=”O-XidwKsKAE”][/gv]

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *