Video: Wereldrecord gevestigd met 1000 LED-drones

Auteur: , Geen reacties
1000 drones tegelijkertijd in de lucht

Drones kunnen meer dan pakketjes bezorgen.

Tijdens het Lantern Festival in Guangzhou in China vormde niet vuurwerk, maar 1000 drones een prachtig aanzicht in de duisternis van de nacht. Hiermee werd een wereldrecord gevestigd.

De spectaculaire beelden hieronder bewijzen dat drones niet alleen goed zijn voor praktische toepassingen als het bezorgen van pakketten of het schieten van vette beelden. 1000 drones van Intel, allemaal met prachtige LED-lampen, vlogen tijdens het festival tegelijkertijd in prachtige formaties. Het resultaat is een lichtshow die zijn weerga niet kent.

Een dergelijke operatie vergt een hoop voorbereiding. Niet alleen moeten alle 1000 drones met een lamp uitgerust worden, alle drones moeten ook geprogrammeerd worden om synchroon te bewegen. Dat alles komt hierboven duidelijk prachtig bij elkaar.

Overigens is het niet de eerste keer dat drones voor dergelijke doeleinden gebruikt werden. Eerder deze maand gebruikte Lady Gaga tijdens de ‘halftime show’ van de Super Bowl nog (slechts) 300 drones voor een dergelijk visueel spektakel. Patriotistisch als de Amerikanen zijn, gebruikte ze de drones uiteraard om de Star-Spangled Banner te vormen.

De toekomst van drone-shows is ongetwijfeld rooskleurig. Zo beweert het team achter de drone-show van Gaga dat ze de techniek bezitten om tot 10.000 drones te programmeren en besturen. Tijd zal ons leren of ze een nieuw wereldrecord gaan behalen, maar één ding is zeker: het huidige record zal niet lang blijven staan.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).