Video: zo fix je de Switch Joy-Con verbindingsproblemen

Switch
Wat moet de wereld toch zonder al die doe-het-zelvers.

De Nintendo Switch is pas enkele dagen op de markt, maar er zijn nu al enkele problemen aan het licht gekomen. Naast dat de console niet zo krasbestendig is als gewenst, klagen veel gebruikers over verbindingsproblemen die ze met de Joy-Con controllers ondervinden. YouTuber Spawn Wave lijkt de oplossing hiervoor in huis te hebben.

In onderstaande video zie je dat de YouTuber de linker Joy-Con controller voorzichtig uit elkaar haalt, aangezien spelers hier de meeste verbindingsproblemen vaststellen. Spawn Wave merkte tijdens het openbreken van de controller dat de antenne in de controller te dicht tegen het metalen omhulsel van de analoge stick zit.

Vanwege deze bedrukte antenne zou de ontvangst slechter dan gewenst zijn. Door de antenne te verleggen naar een ander gedeelte van de controller kan de YouTuber zelf in ieder geval zonder zorgen vrolijk gamen op zijn Nintendo Switch.

Ga nu echter niet zelf als een malle peuteren aan je Joy-Con controller, zeker als je geen ervaring hebt op dit gebied. Pas je namelijk de controller zelf aan en mislukt het experiment, dan ben je ook je garantie kwijt. Het is afwachten geblazen wat Nintendo met deze gebrekkige controllers van plan is.

[gv data=”ZnMnke6lF0c”][/gv]

Eén reactie

  1. Ja, leuk als je voor dik 330 euro dat ding gekocht heb, mag je gaan hobby bob spelen en de garantie van je hardware meteen de prullebak ingooien.

    Leuk als je dit soort issues zou krijgen na 2 jaar en je niks te verliezen hebt. Nu binnen 1 week van de release is het pure armoede dat je zo moet gamen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *