Video: zo goed hadden PS3 games eruit moeten zien

PS3 game emulator kwaliteit
Blijkbaar waren de spellen veel mooier gebrand op de Blu-Ray schijfjes dan voorheen gedacht.

De hoogtijdagen van de PlayStation 3 liggen inmiddels al een tijdje achter ons, maar helemaal vergeten is de console zeker niet. Zo komen er nog altijd enkele games uit voor de PS3 én zijn er genoeg emulators te vinden om het tijdperk in leven te houden op je PC.

De RPCS3 emulator is er daar een van. In de nieuwste update valt echter te zien hoeveel het verhogen van de resolutie en de toevoeging van 16x anisotropische filtering een game kan opfleuren. Zelfs de oudste PS3-games zijn veel mooier zijn dan ooit tevoren dankzij de mogelijkheid om tot wel 10K te upscalen.

Dit komt doordat veel PS3-titels een enorm hoge resolutie waarborgden op de Blu-Ray schijfjes, om daarna een flinke downgrade te krijgen wanneer deze af werd gespeeld in de PS3. Het downscalen gebeurde voornamelijk om de processnelheid te verbeteren, aangezien dit niet bepaald het sterkste punt van de console was.

Het RPCS3 team zegt dat deze ontdekking slechts het topje van de ijsberg is wanneer het aankomt op het verbeteren van de PS3 game-graphics. Dankzij op maat gemaakte anti-aliasing, texture algoritmes en misschien wel gamepatches valt er nog veel plezier te beleven aan deze spellen.

[gv data=”XGXHrmfQrzs”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *