Video: zo goed is de Nintendo Switch accuduur

Nintendo Switch accu
Haalt de portable console de geschatte accucduur van Nintendo?

Nog een paar dagen en dan ligt de Nintendo Switch eindelijk in de winkels. De nieuwe console onderscheidt zich onder andere doordat je er gebruik van kunt maken als een echte console én een handheld. Nintendo claimt dat de Switch het in handheld-modus 2,5 tot 6 uur uithoudt op één volle accucyclus, maar klopt dit ook?

De mannen van GameXplain waren hier ook benieuwd naar en hebben de Switch uitvoerig getest op dit gebied. In handheld-modus hebben ze alle instellingen zoals helderheid, geluid, wifi en dergelijken op standje maximaal gezet, waarna ze The Legend of Zelda: Breath of the Wild zijn gaan spelen.

Wat blijkt? Zelfs in deze stand houdt de Nintendo Switch als handheld zich prima staande. Na 2 uur en 28 minuten hield de handheld het voor gezien, waarmee het erg dicht tegen de verwachte accucyclus zit. Het is echter nog niet duidelijk hoe lang de Switch het volhoudt wanneer alle instellingen op de laagste stand.

Op 3 maart vindt de officiële release plaats van de Nintendo Switch. Bij de release zijn er echter weinig Switch-games beschikbaar, en een groot deel van de spellen zijn bovendien een (oude) port van een andere console. Hopelijk komt daar snel verandering.

[gv data=”cV61AFt6yfQ”][/gv]

2 reacties

    • @Donstil: er van uit gaande dat de Switch een WiiU (en iets meer) in zo’n klein pakketje zit, en BotW 1 van de zware games is valt het reuze mee. zoals het artikel aangaf moeten we eigenlijk wachten op de low settings tests. de gemiddelde 3 uur op de WiiU was meestal ook genoeg en een kabeltje er in kan altijd. (powerbankje mee als je meer dan 2,5 uur onderweg wilt gamen?)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *