Video: zo moeilijk is het om een LEGO-film te maken

LEGO-movie
Terwijl jij je tweede jeugd beleefde tijdens het kijken van The LEGO Movie had je vast geen idee wat voor techniek er schuilging achter deze film.

Het succes van The LEGO Movie was grotendeels te danken aan het feit dat alles wat je zag gemaakt leek te zijn met de bekende bouwblokjes. Nu is dat natuurlijk niet helemaal waar, maar een verrassend groot deel van de film is daadwerkelijk met de hand gebouwd, en daarna opgepoetst en uitgebreid met CGI-beelden door de computer.

Virtuele LEGO
Een speciaal softwareprogramma had alle LEGO-steentjes ooit in een grote database gezet, en alle objecten en gebouwen die in dit programma gemaakt werden, werden volledig opgebouwd door deze virtuele stenen te gebruiken. Niet zo gek dus dat de explosies in de film er zo realistisch uitzien omdat er honderden blokjes door de lucht vliegen.

Deze week was de LEGO-film weer een grote hit op social media, omdat de film niet genomineerd werd voor een Oscar. Wereldwijd lieten mensen hun ongenoegen weten dat deze vermakelijke animatiefilm dus niet in de prijzen zal vallen.

[gv data=”po0dmHhgsxU”][/gv]

Nog geen reacties

  1. En terecht dat de film niet genomineerd is, wat een draak van een ding was het.
    Na 15 minuten heb je de “het is net echt lego” animaties wel gezien en blijft er alleen nog een slechte film over.

  2. ‘Nu is dat natuurlijk niet helemaal waar, maar een verrassend groot deel van de film is daadwerkelijk met de hand gebouwd, en daarna opgepoetst en uitgebreid met CGI-beelden door de computer.’

    Met de hand opgebouwd in de Lego Design software ja, niet met de hand daadwerkelijk blokjes op elkaar geklikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *