Video: zo omzeil je een wachtwoord in iOS 7

iOS7 lockscreen omzeilen
Het nieuwe besturingssysteem van Apple is nog maar net officieel gelanceerd of het eerste beveiligingsprobleem duikt al op. Het blijkt kinderlijk eenvoudig te zijn om het lockscreen te omzeilen en toegang te krijgen tot opgeslagen foto’s en apps als Facebook, Twitter, e-mail en meer.

Hoe dat werkt? Als je op het vergrendelscherm zit moet je het control center oproepen en daarna de wekker opstarten. Op dat moment moet je op de standby-knop indrukken en verrschijnt de optie om de telefoon uit te schakelen. Dit moet je annuleren en daarna moet je tweemaal op de thuisknop drukken.

Daarna krijg je het multitaskscherm te zien en krijg je toegang tot de camera en opgeslagen foto’s. Die foto’s kun je daarna delen via bijvoorbeeld e-mail, Twitter, Facebook en meer apps. Daardoor krijg je ook toegang tot die apps.

Opvallend is dat een dergelijke bug ook al aanwezig was in de beta versie van iOS 7, maar toen was hij redelijk snel verholpen. Deze manier van het wachtwoord omzeilen schijnt te werken op de iPhone 4s, 5, 5C, 5S en de nieuwste iPad.

Apple heeft in een verklaring laten weten dat het bedrijf zich bewust is van het probleem en dat er aan een oplossing wordt gewerkt.

Tot die tijd kan je zelf ook al iets doen. Via de instellingen van je iPhone/iPad kan je het control center op het vergrendelscherm uitzetten. Weer een ergernis opgelost. (via: forbes.com)

[gv data=”tTewm0V_5ts”][/gv]

Nog geen reacties

  1. @mauricerma: bij mij hetzelfde verschillende keren geprobeerd en lukte niet
    Ofwel is het toch niet mogelijk ofwel is het aardig moeilijk om het juist te krijgen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *