Video: zo snel breekt de Galaxy S9 (Plus)

Auteur: , Geen reacties
Zo snel breekt Galaxy S9 (Plus) [video]

Het is niet alleen pracht en praal bij Sammy.

De Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus liggen nog maar net bij ons in de schappen. Diverse recensenten en experts zijn er al mee aan de slag gegaan om de belangrijkste facetten van de vlaggenschepen in kaart te brengen. Zo concludeerde DisplayMate Technologies dat de S9 (Plus) het beste scherm heeft. DxO testte de camera’s en gaf ze hun hoogste rapportcijfer ooit. De heren van iFixit concludeerden dat de toestellen zeer lastig te repareren zijn. En Zack Nelson van het populaire YouTube-kanaal JerryRigEverything merkte op dat het met de bouwkwaliteit van de toestellen wel snor zat.

Als je een beetje op internet zoekt kom je meerdere drop test video’s met de Galaxy S9 (Plus) tegen. Eén daarvan is die van CNET. Bij hen bleef het beperkt tot één toestel en één valtest. SquareTrade pakt het een stuk professioneler aan. Niet alleen test de verzekeraar met meerdere toestellen hoe stevig de kroonjuwelen van Samsung zijn: tevens hanteert ze daarbij professionele apparatuur. De testresultaten zijn hierdoor een stuk betrouwbaarder.

Experimenten
Zowel de S9 als de S9 Plus breken bij de eerste val. Het maakt niet uit of het beeldscherm of de achterkant eerst de grond raakt. Of de testmethode van SquareTrade helemaal in orde is durven wij te betwijfelen: zij laten de toestellen vanaf 1,80 meter hoogte vallen. Bij de meeste gebruikers glipt de telefoon niet van deze hoogte uit hun handen, maar van heuphoogte.

De buigtest overleven beide vlaggenschepen zonder kleerscheuren. De valtrommel is echter een ander verhaal. Ook daarbij komen ze behoorlijk gehavend uit de test. Na een minuut zien we overal krassen en glasscherven door het rond vliegen.

SquareTrade concludeert dat de Galaxy S9 (Plus) steviger is dan zijn voorganger en de iPhone X. Een goede reden om voor Android te kiezen in plaats van iOS. Een beter advies is om een goede case bij de telefoons te nemen. Dat hij dan een val overleeft kunnen we niet garanderen, wel dat je een grotere kans hebt dat ze het er heelhuids van af brengen.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).