Video: zo werkt Cortana op Windows Phone 8.1

Microsoft Cortana op video
Enkele dagen geleden doken al de eerste screenshots op van Microsoft’s versie van Siri/Google Now en nu is er een video die veel meer details laat zien.

Achter de schermen is Microsoft momenteel druk bezig met het ontwikkelen van een grote update voor Windows Phone 8. Deze update (WP 8.1) zal beschikken over een persoonlijke assistent (Cortana) die de strijd aan moet gaan met Siri van Apple en Google Now.

Zoals in onderstaande video te zien is ben je verplicht om in te loggen met je Microsoft account, want anders heb je niks aan deze dienst. Verder komen we er achter dat Cortana graag wil weten welke onderwerpen je interesse hebben en wat je bijvoorbeeld ’s avonds doet.

Door zelf alvast de nodige informatie te verstrekken aan Cortana zullen de suggesties die je krijgt beter zijn afgestemd op je persoonlijke situatie. Verder lijkt het erop dat Cortana voornamelijk zal werken op een vraag-antwoord manier. Pas als je een vraag stelt komt Cortana met informatie waar je (hopelijk) op zit te wachten.

Dat is anders dan bij Google Now waar je ‘ongevraagd’ informatie voorgeschoteld krijgt, maar dat is vaak wel de juiste informatie op het juiste moment. Of Cortana ook direct beschikbaar komt in het Nederlands is nog niet bekend, maar het lijkt erop dat Engels en andere ‘grote’ talen voorrang krijgen. (via: unleashthephones.com)

[gv data=”wkgJwGzsn3Y”][/gv]

8 reacties

    • @azenomei: we zijn natuurlijk een beetje in het nadeel door het feit dat niet heel veel mensen op de wereld zijn die Nederlands al primaire taal spreken.

      Aan de andere kant loopt Nederland wel redelijk voorop qua acceptatie van smartphones, mobiel internet en nieuwe diensten.

      Het zou een mooie testmarkt kunnen zijn dit soort diensten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *