Video: zo werkt het Windows 9 startscherm

Auteur: , Geen reacties
Windows 9 Startmenu

Gisteren konden we Windows 9 al bewonderen op een aantal screenshots, maar het nieuwe besturingssysteem van Microsoft is nu ook opgedoken in een video.

De video is afkomstig van dezelfde persoon die gisteren de screenshots naar buiten bracht. De video zou het startmenu van Windows 9 laten zien in een preview-versie van het besturingssysteem. Het lijkt erop dat Windows 9 een mix wordt van traditionele apps en de moderne gekleurde tegels, maar met het het oude en vertrouwde Windows-startmenu als basis.

Het ziet ernaar uit dat het in- en uitloggen is verplaatst naar de bovenkant van het scherm en het startmenu is opgesplitst in twee delen. Aan de rechterkant zien we een nieuwe groep met tegels, terwijl de linkerkant de traditionele lijst met applicaties weergeeft.

Natuurlijk is het niet zeker of dit de definitieve layout wordt van Windows 9, want er kan nog van alles aan veranderd worden. Volgens de laatste geruchten duurt het niet lang meer voordat Windows 9 onthuld wordt: developers zouden eind deze maand namelijk toegang krijgen tot preview-versies van het besturingssysteem.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).