Videoboodschap van Big Brother Award-winnaar Opstelten


De prijs voor ‘s lands grofste privacyschender is wederom in handen van Minister Ivo Opstelten terecht gekomen. Dit is wat hij er over te zeggen had.

De privacyvoorvechters van Bits of Freedom organiseerden vanavond in Pakhuis De Zwijger in Amsterdam opnieuw de Big Brother Awards. Een ludieke doch beladen prijs voor organisaties of personen die het niet zo nauw nemen met privacy of privacywetgeving. De genomineerden voor dit jaar waren:

 • Minister Ivo Opstelten, vanwege zijn hackvoorstel, zijn plannen voor kentekenregistratie en een hele reeks andere voorstellen en uitspraken waaruit zijn desinteresse voor privacy blijkt.
 • De geheime diensten NSA & AIVD, vanwege de massale surveillance van onschuldige burgers wereldwijd via Prism en andere programma’s.
 • Betalingsverwerker Equens, vanwege het plan om pingegevens van klanten door te verkopen.

Dit jaar ging Opstelten er -net als in 2011- met de hoofdprijs vandoor. Ook was er nog een zogenaamde ‘expertprijs’, die werd toegekend aan de Belastingdienst wegens het massaal opvragen van kentekens van automatische scans door de politie en van parkeerautomaten.

Opstelten laat in onderstaande video zien dat de BBA hem wel aan het hart gaat. Humor, een greintje zelfspot, evenals de boodschap dat het hem steekt dat er sprake zou zijn van desinteresse. Niet het geval, aldus Oppie. Enfin, kijk zelf maar.
[gv data=”chVRsfmN_ic”][/gv]

Nog geen reacties

 1. Sympathiek dat hij van zich laat horen. Maar wat mij beangst is dat een man van 69 aan het roer staat van onze (elektronische)veiligheid. met alle respect deze man heeft absoluut niet de nodige kennis voor deze taak.

  • @Laue:

   Wie in dit rampenkabinet heeft de nodige kennis voor zijn/haar taak?! Dijsselbloem bijvoorbeeld is een landbouwkundig ingenieur! En dat zit dan op Financiële Zaken…brrr

   Maar die Opstelten mag met pensioen. Die zit puur wegens machtsgeilheid op de ministersstoel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *