Vier apps die al optimaal gebruik maken van iOS 8

Auteur: , Geen reacties

Apple's mobiele besturingssysteem is met de komst van iOS 8 eindelijk wat opener geworden naar ontwikkelaars toe. Dankzij ‘extensies' kunnen apps nu data gebruiken buiten de app om. Dat zorgt voor een aantal interessante nieuwe features.

Nu Apple besturingssysteem iOS 8 heeft vrijgegeven, wil je natuurlijk weten wat je daarmee kan. Dit kan je lezen in ons overzicht, en hier check je welke toetsenborden van derde partijen er al zijn verschenen. Er zijn echter ook een flink aantal apps die het meeste uit iOS 8 halen. We zetten er een aantal op een rij.

1. 1Password
1Password
In de nieuwste versie van wachtwoordenmanager 1Password, die tegenwoordig gratis is te downloaden, is intergratie met Safari aangebracht. Mobiel surfen en ergens inloggen gaat voortaan dus nog sneller.

2. Evernote
Evernote
Alles wat je in jouw Evernote-account opslaat, wordt automatisch gesynchroniseerd tussen al jouw apparaten. Daardoor kan je overal waar je over Evernote beschikt gemakkelijk jouw notities vastleggen, doorbladeren, doorzoeken en bewerken. In de nieuwste versie van de iOS-app kun je direct vanuit Safari foto’s, documenten en webpagina’s opslaan. Ook is er een Widget-functie, die gebruikers in staat stelt om vanuit het notificatiecentrum snel een notitie te maken.

3. Pocket
Pocket
Pocket, veruit de beste lees-later-dienst op de markt, is nu op te roepen vanuit de deelknop in Safari. Interessante artikelen kun je nu nog eenvoudiger in Pocket zetten, om het later vanaf een toestel naar keuze nog eens terug te lezen. Ook als je geen interneverbinding hebt.

4. Yahoo Weather
Yahoo Weather
We waren altijd al weg van Yahoo Weather voor iOS, maar met de recente update wordt het weeroverzicht nog makkelijker gepresenteerd. Namelijk via een widget in het notificatiecentrum. Opnieuw worden foto’s van je locatie uit het Flickr-archief (onderdeel van Yahoo) gebruikt om er een visueel kunstwerkje van te maken.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).